Gå till innehåll
Parasport Blekinge
Parasport Blekinge

Vanraam Fun2Go - Parcykel

Hem Länk till annan webbplats. / Förbundet Länk till annan webbplats. / Vanraam Fun2Go - Parcykel

I samverkan med Bräknetrampens planeringsgrupp så kommer Blekinge Parasportförbund inför 2019 års upplaga av Bräknetrampen köpa in en Parcykel. Cykeln är totalanpassad för att personer med funktionsnedsättningar ska kunna ta del av cykling och få möjligheten att kunna ta del av arrangemanget och den vackra miljön runt Bräkne-Hoby.

Idag kostar en sådan här parcykel ca 110 000 kr och genom bidrag från Norrabacka-Eugeniafonden, cykelleverantören MGB Starbridge och Lionsklubbar i Blekinge så har man fått möjlighet att köpa in cykeln som kommer finnas till utlåning under Bräknetrampen för de som har behov och vill prova cykling. Man har tillgång till cykeln under 2 tim och sträckan Hjälmsatrampen på 1.1 mil är anpassad för att vara tillgänglig så att man ska kunna ta del av de flesta besöksstationer och man ska komma fram överallt med cykeln då cykeln är 2 m lång och 113 cm bred.

Vanraam Fun2Go är en trehjulig parallell tandem parcykel som är anpassad för funktionshindrade personer. Då föraren och passageraren sitter bredvid varandra blir det lätt att kommunicera och båda får väldigt bra sikt. Föraren styr men båda kan trampa om man vill och kan, om inte så går det lika bra för passageraren att bara njuta av cykelturen genom att bara åka med.

Cykeln levereras med flera tillgänglighetsanpassningar som:
- Elassistans upp till 8-10 mil
- 8 växlar samt backfunktion
- Roterbart säte för passagerare
- Säkerhetsbälte
- Armstöd för passagerare
- Fotfäste sandalpedal
- Punkteringsfria däck

Cykeln kommer finnas placerad året runt i Bräkne-Hoby, kontaktperson för utlåning är Staffan Håkansson mobil: 070-3374092 och finns tillgänglig för utlåning till funktionsnedsatta och äldre för att ge dem möjlighet att komma ut och cykla när det passar dem.

Snabbguide Vanraam Fun2Go>> Pdf, 121.3 kB.

Publicerad:

Uppdaterad:

Vill du bli vår partner och synas här? Kontakta oss!