Gå till innehåll
Dalarnas Parasportförbund
Dalarnas Parasportförbund

Första Vasaloppet för funktionshindrade - Funkisvasan är genomförd

Vasaloppet slår ett slag för vår målgrupp, personer med funktionsnedsättning. Och har startat upp Funkisvasan Fredagen den 18 augusti med gemensam start klockan 14.00 i Mora. Stod över 45 deltagare inklusive ledsagare på start.

Första loppet har nu genomförts, i det vi kallar Funkisvasan. Som ingår i Vasaloppets stora sommarvecka med löpning, cykel och nu även för rullar med flera.

Den 18 augusti körde vi ett testlopp för personer med funktionsnedsättningar. Loppet startade med gemensam start kl 14.00. Loppet är för alla personer med någon form av FH. Man kan springa, gå, rulla själv med rulle eller med påskjutare. Permobil eller som synskadad med ledsagare.

 

Start och mål var under den traditionella målgångs portalen i Mora. Start och målsträckan fylldes av påhejare under loppet och de 23 aktiva, tillsammans med sina medlöpare, bildade ett koppel på över 45 deltagare. Inget annat än en succe blev detta första år. Nu hoppas vi på spridning till övriga Sverige och nationer år 2024. Detta blev en succe!!

Alla startande hade nummerlapp med sitt namn tryckt på, vilket var väldigt uppskattat av deltagarna och underlättare för publik och funktionärer att heja fram dem efter banan.

Alla som fick en eftertraktad medalj och ett diplom!

Testloppet var 4 kilometer långt med start och målgång i Vasaloppsportalen i Mora. Man valde själv om man ville ha tidtagning eller inte.

Bansträckning

Ladda hem bansträckningen som PDF Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-05-17

Senast uppdaterad: 2023-08-25

Vi samverkar med