Gå till innehåll
Dalarnas Parasportförbund
Dalarnas Parasportförbund
Till vänster är Arnt Christian " Ante " Furuberg, Mitten är Daniel Tinnell och till höger är Louise Perottosdotter.

Till vänster är Arnt Christian " Ante " Furuberg, Mitten är Daniel Tinnell och till höger är Louise Perottosdotter.

Alice Morelius i Toblach Världsscuptävling

Alice Morelius, bild ifrån världscuptävling i Toblach

Fina framgångar för våra skidåkare från Dalarna

Våra duktiga skidåkare från dalarna visar fina resultat ute på världscupen

Våra skidåkare från Dalarna som representerar Paralandslaget hr under januari varit i Toblach Italien på världscup. Äntligen fick de komma iväg och tävla efter sjukdomar och elände, nu var alla tre på bena. Alice Molander från Hedemora gjorde debut i Världscupen under sitt första år som Paraidrottare, hon har tidigare tävlat bland stående ungdomar. Louise Per OttosDotter från Lima och Arnt Christian från Falun var de andra dalaåkarna.

Ante var nöjd efter tävlingarna med sin 14 plats som bästa resultat, en bra placering med tanke på den konkurens han möter bland de andra sittande åkarna. Louise som tillsammans med Alice är stående åkare fick till en 9 plats, och Alice en 11 plats som bäst. Även det var över förväntan från båda.

Från Parasport Sveriges hemsida ( länk här Länk till annan webbplats. )

Arnt-Christian ”Ante” Furuberg är tillbaka i världscupen efter en 22 månaders lång post covid och har visat fin form. Hans stora mål denna vinter är att slå den paralympiske simmaren Anders Olssons sittande rekord på 6.07 (2016) i Vasaloppet om en månad. Landslagets unga framtidshopp Ellen Westerlund, Louise Perottosdotter och debutanten Alice Morelius har alla visat framfötterna under världscuppremiären,

Härnäst väntar fler chanser får nya pallplatser med tävlingar i Japan 10 februari för det alpina landslaget samt världscupfinal både i längd och skidskytte i Kanada 13-17 mars för längd-/skidskyttelandslaget.

Publicerad: 2024-02-22

Senast uppdaterad: 2024-02-22

Vi samverkar med