Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gotland
Parasport Gotland

Uttagen på landslagsläger

Svensk Parafriidrott har påbörjat en satsning mot medellång löpning och har som mål att representera med lag på 21km, 10km på terräng VM och EM med start nu i höst. En av de 15 som kallats till ett träningsläger är Sebastian Sebbe Pollack Länk till annan webbplats. som representerar Svaide Roma SOK Länk till annan webbplats. :s paraidrott.

Detta är ett läger där de ansvariga plockar ut aktiva som genom sin proffsighet och målmedvetenhet har chansen att representera Sverige och landslaget. För att få bli uttagen krävs att den aktive har en tydlig plan, tränar regelbundet och målmedvetetet och det har landslagsledningen uppmärksammat att Sebastian gör och därför kallat honom till denna första samling i Bollnäs tillsammans med 7 andra killar och 7 tjejer i slutet av mars.

Det kommer nu under våren och sommaren vara tävlingar där Sebastian får möjlighet att kvala in till landslagsuppdrag genom att delta i olika tävlingar som kommer att vara observationstävlingar för de som är ansvariga för landslaget.

Förutom detta läger finns bl.a. Para sm i Söderhamn i juli , nordiska mästerskapen i Norge i augusti, terräng sm, Vm i landsväg mm att satsa emot för Sebastian. Så Sebastian har nu ett massivt schema där han kan få visa vad han går för och för att sen förhoppningsvis bli uttagen till landslaget och diverse olika landslagsuppdrag.

Parasport Gotland håller nu tummarna för att ansvariga kan se vilken potential du har och vi i förbundet vill också lycka till framöver!

Publicerad: 2023-03-21

Senast uppdaterad: 2023-03-21