Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gotland
Parasport Gotland

Årsmötet 2023

Under söndagen den 26 mars hölls Gotlandsparasport förbunds årsmöte i Gutavallens kafeteria med ca 35 deltagare.

Innan ordförande Aina Lindgren öppnade mötet så hölls det en tyst minut för tidigare ordförande Kjell Kuylenstierna och ledamoten Claes Rudefjord om gott ur tiden under det senaste åren.

Där efter öppnades mötet med 17 röst röstberättigade delegater föreningarna. Mona Snäckerström från RF-SISU Gotland valdes till mötesordförande och Lilian Berg till sekreterare för mötet.

Verksamhetsberättelsen med ekonomisk redovisning och revisionsberättelse för 2022 gicks igenom, godkändes och lades till handlingarna.

Aina Lindgren valdes om som ordförande för 1 år och Mikael Persson, Jesper Forsman och Gun Jakobsson valdes om som ledarmötet för 2 år.

Mikael Nilsson, Lilian Berg och Jimmy Andersson har 1 år kvar på sitt mandat.

Till revisor valdes Ewa Rieem om för 1 år och till revisorssuppleant valdes Erinar Jakobsson om på 1 år. Möte valde och in som valberedning inför 2024 års årsmöte Gunnar Eriksson, Lars-Göran Larsson och Niklas Callenmark, där Niklas blir sammankallande.

Möte avslutades med utdelning av stimulanspriser som gick till

Zandra Nilsson FC Gute

Fabian Claughton Visby IBK

Jimmy Andersson RBU

Felicia Hjorter IF Murgrönan

Gösta Karlsson IF Gutakampen

Nora Tyrsén Desideria Skol IF

Sebastian Pollack Svaide/Roma SOK

Och årets biskopspris för årets Parasport profil gick till Mikael Persson FC Gute / Parasport Gotland med motivering.

”Mikael Persson, en uppskattad ledargestalt och ett föredöme och inspiratör inom våra idrotter, för alla funktionshindrade med intresse av idrott på Gotland. Mikaels personlighet och gedigna kunskap om idrott, skapar inspiration för många, oavsett funktionsnedsättning.

Hans position som idrottskonsulent vid Gotlands Idrottsförbund RF-SISU och ledamot i Parasport Gotlands styrelse, har betytt mycket för att bredda idrottutbudet för funktionshindrade och till en inkludering in i idrottsvärlden på Gotland.”

Stort grattis till alla vinnare. Efter att årsmötet så bjöds det på fika o smörgåstårta.

Publicerad: 2023-03-26

Senast uppdaterad: 2023-03-26