Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Halland
Parasport Halland

Special Olympic School day i friidrott

I mitten av maj arrangerade som vanligt förbundet Special Olympic School Day i friidrott. Återigen slog vi deltagarrekord för detta populära event.

Hallands Parasportförbund i samarbete med Katrinebergs Folkhögskola och barn- och fritidsprogrammet på Falkenbergs gymnasieskola arrangerade som vanligt special olympic school day i friidrott för särskolans mellan- och högstadium. Intresset var rekordstort. Cirka 200 elever från särskolor runt om i Halland som tampades om medaljerna. Eleverna kunde välja att tävla i 60m, 100m, 400m, höjdhopp, längdhopp, kula eller trekamp. Funktionärsstaben bestod av elever från elever på Katrinebergs Folkhögskola och elever från barn- och fritidsprogrammet på Falkenbergs gymnasieskola. Idrottsdagen var ett led i deras Parasportutbildning.

Efter en hel dags tävlande med många fina prestationer av samtliga deltagare vanns den totala skolkampen av Kärlekens grundsärskola från Halmstad. För att vinna skolkampen är det viktigt att skolan har så många pallplatser som möjligt.

Nu väntar närmast lite sommarledighet och till hösten är vi tillbaka med bl.a. en fotbollsturnering för särskolorna.

Slutligen vill vi, Hallands Parasportförbund, tacka eleverna från Katrinebergs Folkhögskola och Falkenbergs Gymnasieskola, alla deltagare och ledare. TACK ALLA!

Publicerad: 2023-05-24

Senast uppdaterad: 2023-05-24

Vill ni bli vår partner och synas här? Kontakta oss!