Gå till innehåll
Parasport Småland
Parasport Småland

Prova på Karate i Växjö Den 28 januari !

Karate Tigers

Välkomna till Karate Tigers!

Karate Tigers är vår senaste grupp som startade våren 2020.

Karate Tigers är vår parakarategrupp som har träning på onsdagar klockan 17:30-18:15.

Instruktör för Karate Tigers är sensei Mona Pfaus. Hon har tränat karate sedan 1988 och började instruera 1991. Hon startade klubben 1998 och är både klubbledare och klubbens ordförande och ansvarar för utbildning av instruktörer i klubben samt klubbens övergripande verksamhet.

Sedan januari 2020 är sensei Mona medlem i Svenska Karateförbundets Parakommitté.

Karate Tigers är öppen för alla barn och ungdomar mellan 8-15 år. Vårdnadshavare måste träna med sitt barn. Avgiften för en termin är 950 kr vilket inkluderar även vårdnadshavaren. (Kom två och träna, betala för en). Röda dagar och helgdagar är träningen inställd.

Information kring dräkter och bälten får man i början av terminen. Vi hjälper er med detta. Tills dess tränar man i vanliga idrottskläder. Vill man inte köpa till en dräkt så behöver man inte. Vi tränar alltid barfota och har man långt hår sätter man upp det.

Träningen kommer fokusera på enkla grundtekniker, man får lära sig några japanska ord och räkna på japanska. Vi går även igenom Dojo Kun (etikettsregler i en dojo) och annat som hör till karate och Japan och japansk kultur. Vi lär oss allt detta tillsammans genom rörelse, glädje och under lekfulla former. Vi tränar tillsammans men individuellt vilket innebär att vi tränar karate utan kontakt.

I vår klubb tävlar vi inte, men vi har en avslutning med gradering varje termin där man får visa vad man lärt sig för att få en ny grad. Då får man bjuda in familjemedlemmar och vänner! Är man med på avslutningen får man medalj och diplom som visar den nya graden.

Vi kommer under våren utveckla samarbete med andra parakarategrupper som finns i andra städer och i framtiden kommer det finnas möjlighet att åka på läger.

Våra lokaler medger i dagsläget ingen träning med rullstolar så vi kan inte erbjuda träning med rullstolar. Vi kommer i framtiden att bygga om för att möjliggöra för rullstolskarate.

Verkar det intressant? Det går bra att anmäla intresse (via mail) men det är inget krav att börja träna! Vi inleder terminen med två prova-på-pass och sen kan man bestämma sig för om man vill fortsätta eller inte.

Välkomna till oss!Publicerad:

Uppdaterad: