Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Småland
Parasport Småland

Idrottsskolan i Nybro blev ett bra startskott till andra idrottsskolor!

Vilken fantastisk Idrottsskola i Nybro våren 2024!

Under 2023 hade jag kontakt med skolor, föreningar, kommun, RF SISU Småland för att starta en Idrottsskola i Nybro och en i Emmaboda. I nybro fick vi in 7 föreningar som var intresserade att starta upp parasport för skolungdomar med funktionsnedsättning. Skolorna hade jag varit i kontakt med innan och fått tag i fantastiska lärare som hjälpte mig att få ut infon i skolorna till eleverna. Stort Tack! Det var 18 deltagare som anmälde sig, men på vägen droppade det av kan vara så att de hittade sin aktivitet påvägen och de andra fortsatte och nu sista gången i Nybro var det 7 deltagare kvar som testade innebandy och 4 deltagare fastnade för den idrotten. Medverkande var Nybro HIF med mattCurling Nils-Eric, Korpen Kubb med Towe, Nybro IF Fotboll med Per-ola, Brazilian Jin-Jitsu med Emil, Bowling med Nils-Eric och vi avslutade i söndags med Nybro IBK med Linda. Med Mollies hjälp kunnde vi få igång denna idrottsskola Stort Tack!

Vilka fantastiska ledare och ungdomar som varit med och många ca 8 ungdomar som redan har hittat sin idrott i sin förening :)

Tyvärr var det bara två föreningar i Emmaboda som var intresserade. Får se om vi kan ha en Prova på dag i Emmaboda med dessa föreningar och bjuda in skoleleverna till detta.

I Höst ska vi köra igång en idrottsskola i Mönsterås och en i Färjestaden på Öland. I Borgholm var det en förening som var intresserad så vi får se om vi kan även där göra en Prova på dag istället.

Stort Tack till alla deltagare och ledare samt till Region Kalmar Län samt RF SISU Småland som tillät oss göra detta.

innebandy nybro

Publicerad:

Uppdaterad: