Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västerbotten
Parasport Västerbotten

Save the date – Parasport Challenge 23-25 maj

Den 23-25 maj är det återigen dags för Parasport Challenge Umeå – ett av norrlands största parasportevenemang, där rörelseglädje, träningsvärk och aha-upplevelser står i fokus.

– Det känns väldigt roligt att återigen få välkomna den här typen av evenemang till Umeå. Vi superpeppade på att bygga vidare på fjolårets evenemang, säger Sofie Gustafsson, idrottskonsulent på Parasport Västerbotten.

Unikt evenemang för paraidrottare

Parasport Challenge i Umeå är ett evenemang som anordnas av Parasport Västerbotten tillsammans med lokala idrottsföreningar, i samarbete med RF-SISU Västerbotten. Mellan 23-25 maj genomförs mötesplatser, prova-på-aktiviteter och tävlingar på IKSU Sport och Campusområdet i Umeå, bland annat arrangeras det populära Hjälteloppet under fredagen.

Parasport Sverige och Tillsammansprojektet bjuder också in familjer med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning till familjeläger. Under helgen varvas idrottsaktiviteter med erfarenhetsutbyte och umgänge med andra familjer. Läs mer om lägret på parasport.se/tillsammans Länk till annan webbplats.

– Vi hoppas att så många som möjligt hittar till Parasport Challenge, antingen som besökare eller som deltagare för att prova på någon av de många idrotter som kommer att finnas på plats under helgen, säger Josefine Ekman, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten.

Allmän info

När: 23-25 maj 2024
Var: IKSU Sport och campusområdet
Anmälan: Anmälan öppnar inom kort

Frågor och kontakt

Sofie Gustafsson, idrottskonsulent, Parasport Västerbotten, sofie.gustafsson@parasport.se
Josefine Ekman, idrottskonsulent, RF-SISU Västerbotten, josefine.ekman@rfsisu.se

Uppdaterad information om helgen, deltagande idrotter och anmälan kommer inom kort på parasportchallenge.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2024-01-16

Senast uppdaterad: 2024-01-16