Gå till innehåll
Västmanlands Parasportförbund
Västmanlands Parasportförbund

Nordiska Mästerskap i Friidrott

Till Nordiska Mästerkapen skickar landslagets ledare Magnus Olsson en stor trupp på 27 atleter till Lilleström i Norge den 18-20 augusti. Intervju med Henrik Eriksson.

Att truppen är stor är glädjande för Parasport Västmanland som tidigare varit navet för Parafriidrotten. Där finns numer rutinerade trots sin unga ålder Albin Janderberg som tävlar i 100 m 200 m och längdhopp. Nyss debuterande i VM Axel Colling som båda tävlar för Västerås FK. Båda gjorde bra resultat på SM i Söderhamn och fin reklam på tv för Parafriidrott. Landslagsmeriterade Henrik Erikssson ifrån RBU Västerås tävlar i framerunning precis som Axel och i samma grenar 100, 200 och 400 m men i olika klasser.

Ifrån vårt syskondistrikt Södermanland tävlande i framerunning Wiktor Hansen Råby Rekarne FIF och Nyankang Kai ifrån Eskilstuna Friidrott som ställer upp i hela 5 grenar är debuterande i dessa sammanhang.

Vi hoppas på goda framgångar för hela truppen! Heja Sverige!

Klicka på länken för att se hela truppen.

Parafriidrott - Friidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Intervju med Henrik Eriksson

Stefan Andersson -Du är uttagen till landslaget? HE -Ja till Nordiska Mästerskapet som bara för parafriidrotter. Det är andra tillfället det arrangeras. Det är lite tveksamt om det blir i Lilleström Norge då det har varit problem med väderleken? Vi hoppas att det ska går att genomföra arrangemanget enligt planerna.

SA -Det är en stor trupp ni åker med? HE -Ja jag blir förvånad att jag har fått äran att delta då min säsong har kantas av skadebekymmer. Men man tackar aldrig nej till landslagsuppdrag.

SA -Mål med tävlingen? HE -Ta medalj konstigt nog har jag gjort bra bästa resultat även när det varit svårt med förberedelserna.

SA -Vilka grenar ställer du upp i? HE -Jag har tidigare alltid varit bäst på 200 m och 400 m, men hoppas jag att det går bra även på 100 m. Senaste tävlingen internationellt i Danmark i juli lyckades jag bäst på 200 m. Det var bra tävlingar med duktiga arrangörer och vädret var bra. Det var en trupp med 11 atleter som tävlade i framrunning ifrån Sverige. 16 länder deltog med Frankrike som rookies. Sverige tog 8 medaljer. Det var ett bra resultat. Polen vann medaljkampen och det riktigt roligt att se deras trupps utveckling.

SA -Till en annan idrott fotbolls-VM. Hur tror du det kommer att sluta för Sverige. HE -Självklart kommer det här bra laget ta guld!

SA -Vad händer annars? HE – Jag slutade fritidsledarutbildningen i våras och söker arbete i Västerås. SA-Hur går det med musiken? Det är lite på is just nu. Det är syrran som satsar helhjärtat på musiken.

SA -Lycka till med allt, jo vi skulle kunna rapportera ifrån tävlingen? HE -Tack vi hörs efter tävlingen.

Stefan Andersson

Albin och Axel

Henrik Eriksson

Publicerad: 2023-08-09

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Vill ni bli vår partner och synas här? Kontakta oss!