Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Fd. Bohuslän-Dals Parasportförbund

 

Bild av statyett KIlen i guldfärg med årtalen 1992-2021 i svart och logotyp för Parasport Bohuslän-Dal

Om f d Bohuslän-Dals Parasportförbund

Bohuslän-Dals Parasportförbund (Parasport Bohuslän-Dal)
bildades 1992 under namnet Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund, och var fram till och med år 2021 ett av 21 specialidrotts-distrikts-förbund (SDF) inom Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. År 2016 skedde ett namnbyte till Bohuslän-Dals Parasportförbund.

Distriktet omfattade 14 kommuner i Bohuslän och Dalsland i Västra Götalands län:
Stenungsund, Tjörn, Orust, Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Munkedal, Tanum, Strömstad, Färgelanda, Mellerud, Dals Ed, Bengtsfors och Åmål.

Bohuslän-Dals Parasportförbund samarbetade med alla förekommande parasporter i sitt distrikt samt företrädde Svenska Parasportförbundets idrotter för paraidrottare.

Bohuslän-Dals Parasportförbund arbetade för att varje barn, ungdom och vuxen med nedsatt funktionsförmåga som vill utöva parasport och fysisk aktivitet ska kunna göra detta med rörelseglädje, rörelseförståelse och rörelserikedom.

Som en del av det civila samhället bidrog verksamheten till att stärka rättigheterna för personer med funktionsnedsättning och att förebygga diskriminering.

År 2022 bildade vi tillsammans med Göteborgs Parasportförbund och Västergötlands Parasportförbund ETT nytt distriktsförbund med namnet VÄSTRA GÖTALANDS PARASPORTFÖRBUND. Se mer om detta under Historik Öppnas i nytt fönster..


Logotyp Bohuslän-Dals Parasportförbund med svenska flaggan och texten "Parasport Bohuslän-Dal"

Publicerad:

Uppdaterad:

Partners och samverkan