Gå till innehåll
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Vi söker 2 st 50% Idrottskonsulenter till Västra Götalands Parasportförbund

Nu söker Västra Götalands Parasportförbund 2st 50% idrottskonsulenttjänster. En med stationering i Fyrbodal och en med stationering i Sjuhärad. Tjänsterna är visstid under 12 månader med möjlighet till förlängning.

Västra Götalands Parasportförbund är ett specialdistriktsidrottsförbund inom Parasport Sverige och fungerar som en stödorganisation för såväl parasportföreningar som idrottsföreningar som bedriver parasportverksamhet. Västra Götalands Parasportförbund har två olika roller; folkbildning och företrädarrollen för paraidrotten, där man ger stöd, leder och utvecklar idrotten. Västra Götalands Parasportförbund är medlemmar i RF-SISU Västra Götaland och ingår därmed även i genomförandet av RF-SISU VG:s genomförande av sitt uppdrag. Arbetet med fysisk aktivitet för barn och unga samt inkluderande idrott för alla är särskilt viktiga uppdrag för förbundet.

Det finns stora skillnader i Västra Götaland gällande parasport på distriktsnivå. 2022 gjordes en sammanslagning av Västergötlands, Bohuslän-Dals och Göteborgs Parasportförbund till Västra Götalands Parasportförbund. Distriktet rymmer cirka 110 föreningar och drygt 10 000 medlemmar. De tre distrikten har genom åren arbetat på olika sätt och haft olika verksamhetsinriktningar vilket gör att det finns en bred kompetens och kunskap inom olika områden men också utmaningar gällande samordning.

Västra Götalands Parasportförbund strävar efter att bygga upp nätverk av kontakter med främst paraföreningarna, skolor, familjer, habiliteringar samt med övrigt föreningsliv.

Västra Götalands Parasportförbund jobbar med nyrekrytering genom att bland annat anordna prova-på-aktiviteter i samarbete med skolor och habiliteringar. Parasportförbundet anordnar även utbildningar, arbetar med tillgänglighetsfrågor och försöker initiera och leda projekt. Ett viktigt arbete är att utveckla, stödja och vara den förlängda arm som föreningar är i behov av för att utveckla sin verksamhet, kompetenshöja kompetensutveckla sina ledare och nyrekrytera barn, ungdomar och vuxna till parasporten. Västra Götalands Parasportförbund jobbar med inkludering och integrering.
Läs mer om oss här: www.parasportvg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu söker Västra Götalands Parasportförbund 2st 50% idrottskonsulenttjänster. En med stationering i Fyrbodal och en med stationering i Sjuhärad.
Tjänsterna är visstid under 12 månader med möjlighet till förlängning.

Som idrottskonsulent arbetar du främst med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och utbildning samt att marknadsföra och informera om vår verksamhet. Rollen som idrottskonsulent bygger på att skapa goda relationer i ett nätverk med idrottsföreningar samt för idrotten viktiga samarbetspartners på området. Som idrottskonsulent kommer du vara en viktig medspelare i detta arbete.

Tjänstens huvudsakliga innehåll:
• att med folkbildningens metoder starta utbildningsverksamhet i idrottsföreningarna
• samarbeta med idrottsföreningar, skolor och andra organisationer på området
• samverka med kommunen genomföra möten, träffar, utbildningar etc. på området
• föreläsa, utbilda och leda processer för aktiva, ledare och styrelser tillsammans i våra idrottsföreningar

Som idrottskonsulent ingår du i ett team där självständigt arbete kompletteras med gemensamma aktiviteter och möten i teamet. Arbetet innebär en stor del uppsökande verksamhet. Kvälls- och helgarbete är kan förekomma.

Vi värdesätter särskilt följande hos dig som söker tjänsten. Du har:

• bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller styrelsemedlem i en idrottsförening

• kunskap om idrottsrörelsen i allmänhet och idrottslivet i stort. Vi ser gärna att du har erfarenhet av parasport i någon utsträckning.

• genomfört utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik på rörelseanknuten folkhögskola eller högskola/universitet

• pedagogisk och social kompetens

• ett trevligt bemötande och trivs med att utveckla och tala inför en grupp

• stort intresse för att arbeta med lärande processer

• god administrativ förmåga

• kontaktnät inom idrotten i Västra Götalandsregionen

• väl förtrogen med Windowsprogram som Word, Excell, Power Point etc.

• kunskap i digitala verktyg som Teams och ZOOM är meriterande.

Tjänster är förlagda till respektive område, men rörlighet inom distriktet kommer att krävas. För samtliga tjänsterna är körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Anställningarna är 2st 50% avtalade visstidsanställningar under 12 månader med möjlighet till förlängning. Start snarast möjligt. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt datsskyddsförordningen. Arbetsgivaren kommer från den som erbjuds tjänsten begära in ett utdrag från Belastningsregistret.

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig? Då ser vi gärna att du skickar in ditt CV samt ett kort personligt brev där du motiverar dina tre huvudkvaliteter kopplat till vad denna tjänst kräver och löneönskemål. Ansökan skall vara oss tillhanda via mail senast den 15 januari november 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänster kan komma att bli tillsatta innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor och kontakt: kansliet.vg@parasport.se

För att läsa annonsen i PDF KLICKA HÄR Pdf, 70.3 kB, öppnas i nytt fönster.

För att läsa annonsen på Arbetsförmedlingens Platsbank KLICKA HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Partners och samverkan