Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

En Vårhälsning och information ifrån Västra Götalands Parasportförbunds styrelse

Brev till föreningarna inom Västra Götalands Parasportförbund

Bäste ordförande!

Just nu lyser solen klar från en blå himmel och har gjort så under flera dagar. Våren tar fart och det blir skönt varmt. Härligt!

Vårt årsmöte den 26 mars
Dryga månaden har gått sedan vi hade vårt årsmöte i Vänersborg. Vädret gjorde att flera inte kunde komma på grund av snöstorm. Två nya ledamöter valdes in Susanne Hietalahti och Josefine Andersson.

I den verksamhetsplan som styrelsen föreslog som godkändes av årsmötet finns två viktiga åtgärder som fokuserar på dig och din förening:

1.       Projektstöd
I dagarna har du fått ett brev/mail om möjligheterna till att söka medel för nya och utvecklande parasportprojekt, till exempel specifika rekryteringsinsatser, utbildningar, rekryteringsläger eller mindre materialinköp i syfte att skapa en verksamhet som öppnar upp för fler och nya målgrupper. Missa inte möjligheten!

2.       Föreningsbesök
Under verksamhetsåret 2023–2024 kommer styrelsen/personalen att fysiskt besöka dig och din förening för att få en bild av hur ”det står till”! För oss är det viktigt att ha den kunskapen och kontakten som grund för kommande verksamhetsplan och vårt gemensamma ansvar att utveckla parasporten i vårt stora distrikt. Vi kommer att börja i höst med föreningsbesöken och ser fram emot att få träffa dig och din styrelse.

Inkludering
Så sent som förra lördagen den 6 maj, genomförde vi en SDF-konferens i Göteborg med temat Inkludering! Nio SDF/SF fanns på plats och konferensen leddes av Helene och Bengt från RF-SISU Västra Götaland, vår viktiga samarbetspartner.

Närvarande var också Parasport Sveriges Generalsekreterare Bo Sköld som gav oss intressant information om hur processen ser ut beträffande överlämning av paraidrotter till respektive SF (Specialidrottsförbund). Närmast på tur är Innebandy och fotboll.

Ny personal
För att stärka upp utvecklingen av parasporten i hela vårt stora distrikt har styrelsen avsatt medel för att i första hand fram till årsskiftet ha en konsulent på halvtid i Fyrbodalsområdet. Anders Johannesson heter han och han har varit i gång sedan 1 april. I Sjuhäradsområdet har vi via samarbete med RF-SISU Sjuhärad knutit till oss Agneta Johansson som också på halvtid arbetar med paraverksamhet åt oss.

Följ oss på…
Följ oss gärna genom vår hemsida på www.parasportvg.se Länk till annan webbplats.

På Facebook www.facebook.com/VastragotalandsParasportforbund Länk till annan webbplats.

På Instagram @parasportvg


Till sist
Vi ser verkligen fram emot att få träffas i höst eller efter årsskiftet! Till dess, ha en bra vår och en trevlig sommar!

Styrelsen för Västra Götalands Parasportförbund genom Ordförande Stig Carlsson

KLICKA HÄR Pdf, 73.5 kB. för att läsa brevet ifrån Västra Götalands Parasportförbunds styrelse

Publicerad: 2023-05-09

Senast uppdaterad: 2023-05-09

Partners och samverkan