Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Utlysning av Benny Roséns Minnesfond 2023 - sök senast 15 oktober

Du som är individuell idrottare av parasport och mantalsskriven i någon av kommunerna Göteborg, Mölndal, Öckerö, Kungälv, Härryda, Partille eller Ale är välkommen att ansöka om stipendium ur Benny Roséns Minnesfond senast 15 oktober 2023.


"Benny Roséns Minnesfond för främjande av Parasport i Göteborg" bildades 1989, och har som ändamål att stödja och främja parasport i fd Göteborgs Parasportförbunds distrikt genom utdelning av minst två stipendier årligen.

LITE HISTORIK OM BENNY ROSÉN
Vår gode vän och trogne idrottskamrat Benny Rosén, som avled 2014, instiftade 1989 en fond till förmån för parasporten. Otaliga är de organisationer som han på olika sätt deltog i som välgörare och därmed också som stor mecenat. Man kan inte ens räkna upp allt som han var en del av inom idrottsrörelsen.

  • Varmast om hjärtat låg dock hans Örgryte Idrottssällskap. Under hela 35 år var han medlem i sällskapet där han både varit ordförande och på senare tid Hedersordförande. Benny jämställs, med rätta, med stiftaren av och den förste ordföranden i ÖIS, Wilhelm Friberg. Båda var ledande och av högsta betydelse för föreningen. Benny var även bowlingspelare och ledare i ÖIS.
  • Sällskapet Göteborgs Boxningsvänner hade en stor vän i Benny som också var deras ordförande under flera perioder.  Även Lunden AIS och IK Heim låg honom varmt om hjärtat. När vännen och Brottarguldmedaljören från OS Mikael Ljungberg tragiskt avled var Benny Rosén en av initiativtagarna till att en Minnesfond instiftades. Han var på senare Hedersordförande i fonden.
  • Även till Idrottsmuseet på Kviberg och Idrotts-Orden var Benny Rosén en av huvudsponsorerna. Han utsågs till Hederskommendör inom Idrotts-Orden. Benny Rosén belönades också bland annat med Göteborgs Stads Förtjänsttecken och idrottens högsta utmärkelse RF:s Guldmedalj för sina fantastiska insatser inom idrotten.

Vad vi inom Västra Götalands Parasportförbund främst tänker på så är det den fond som han instiftade 1989 till förmån för individuella paraidrottare inom det tidigare Göteborgs-distriktet. När det nu åter är dags att annonsera fonden minns vi Benny med stor vördnad och tacksamhet.

VEM KAN SÖKA
Mottagare av "Benny Roséns stipendium för främjande av parasport i Göteborg" ska vara enskild person som är aktiv utövare av parasport i fd Göteborgs Parasportförbunds distrikt och som är mantalsskriven i någon av kommunerna Göteborg, Mölndal, Öckerö, Kungälv, Härryda, Partille eller Ale.

UTLYSNINGSTID
15 augusti - 15 oktober 2023.
Utlysningen av fonden sker i samarbete med Västra Götalands Parasportförbund.
I oktober-november utser fondens styrelse stipendiater.
Stipendieutdelning kommer att ske under Göteborg Open lördag den 25 november 2023 kl 13.00.

ANSÖKAN SKA INNEHÅLLA FÖLJANDE UPPGIFTER:

Namn:

Adress:

E-post:

Ålder:

Idrott:

Förening:

Tidigare meriter:

Framtida planer:

ANSÖKAN SKA VARA OSS TILLHANDA SENAST 15 OKTOBER 2023
via e-post till: elisabeth.edvardsson@parasport.se,
alternativt via post till: Benny Roséns Minnesfond, Västra Götalands Parasportförbund, Skansgatan 3 bv, 451 50 Uddevalla.

Länk till utlysningen som PDF Pdf, 118.9 kB..
Länk till utlysningen som WORD Word, 20.6 kB..

 

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-16

Partners och samverkan