Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Inspirerade idrottsledare samlades på Bosön

160 ledare från hela landet samlades i helgen på Bosön för att utbyta kunskap, inspirera varandra och tillsammans fortsätta utveckla svensk parasport. Från Västra Götalands Parasportförbund fanns Idrottskonsulent Linus Edlundh på plats och representerade förbundet.
– Tillsammans är vi en unik kraft som förverkligar drömmar, det märks inte minst en sådan här helg, säger Bo Sköld, generalsekreterare Parasport Sverige.

Förutom både teoretiska och praktiska pass, paneldebatt och föreläsningar har man haft möjlighet till reflektion samt diskuterat viktiga frågor kring utbildning, ledarskap och möjligheten för alla att ha en aktiv fritid.

– Det har varit en mycket givande helg där man fått med sig inspiration genom teori och praktik men också värdefull tid till erfarenhetsutbyte med andra ledare och tränare inom svensk parasport. Att återigen få samlas i ett sådant här forum har varit väldigt uppskattat och en viktig del i vår resa att vi ska fortsätta verka för att ännu fler inom våra tre målgrupper, personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning, kommer i rörelse. Tillsammans är vi en unik kraft som förverkligar drömmar, det märks inte minst en sådan här helg där, säger Bo Sköld, generalsekreterare Parasport Sverige.

Konferensen gästades av flertalet högintressanta föreläsare så som Sveriges främsta vinterparalympier Zebastian Modin, Special Olympics-ambassadören Mike Malmer, idrottspsykologen Göran Kentää, före detta skridskostjärnan och succétränaren Johan Röjler samt elitidrottschefen Liselott Ohlson (Riksidrottsförbundet).

Två av helgens deltagare och passinspiratörer var Hjälteföreningens grundare Cecilia Brönemyr och Frida Mohlin, funkis-PT och personlig tränare, som summerar helgen såhär:

– Det har varit roligt att få träffa alla andra och att få hålla pass för andra ledare här på Bosön, säger funkis-PT:n Elin Mohlin. På passet har deltagarna fått prova på styrkeövningar för att stärka kroppen på olika sätt.

– För oss har det varit värdefullt att få träffa andra och få berätta vad vi gör och vad vi kan erbjuda klubbar och föreningar i vår verksamhet. Vi står för fysisk aktivitet som alla kan vara med och delta i utifrån sina förutsättningar. Vi tar med oss massor av nya bekantskaper och inspiration hem till Umeå och ser framemot en aktiv höst, säger Hjälteföreningens grundare Cecilia Brönemyr.

När deltagarna summerade helgen under konferensens sista dag kunde man konstatera att helgen varit mycket uppskattat och det var inspirerade ledare som lämnade Bosön.

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Partners och samverkan