Gå till innehåll
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

HugoLevinPriset 2023 har tilldelats Alexander Rahm, ordförande IK Orient i Uddevalla

Den 14 oktober utnämndes Alexander Rahm, ordförande för IK Orient i Uddevalla, till 2023 års mottagare av HugoLevinPriset vid en en högtidlig ceremoni på Börsen i Göteborg!

Alexander uppmärksammades av stiftelsen "Inger och Bengt Göthberg Stiftelse till minne av Hugo Levin" för sitt betydande arbete och engagemang samt för sin förmåga att leda, organisera och strukturera friidrottens alla olika verksamheter. Alexander har både tävlat och varit ledare för föreningen som han kom till som elvaåring. Idag är Alexander ordförande och har arbetat för en upprustad arena samt varit drivande i flera integreringsprojekt. Föreningen har nu dessutom tilldelats uppdraget att arrangera 2024 års svenska mästerskap i friidrott.

Västra Götalands Parasportförbund gratulerar pristagaren, som är ordförande i en av Parasportförbundets medlemsföreningar i vårt distrikt!

OM HugoLevinPriset:
"Inger och Bengt Göthberg Stiftelse till minne av Hugo Levin" bildades den 21 augusti 2014 i avsikt att bevara minnet av idrottsmannen, idrottsledaren, idrottsorganisatören och idrottsredaktören Hugo Levin 1886 –1918. HugoLevinPriset ska årligen utdelas till unga framstående idrottsledare eller idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

Priset ska tilldelas enskilda individer. Pristagaren ska i sin ledarroll verka i Hugo Levins anda. Pristagaren får inte vara äldre än Hugo Levin var vid sin bortgång, det vill säga inte äldre än 32 år det år då priset tilldelas. Prissumman är 70.000 kronor och den årliga prisceremonien hålls i Göteborg.

Nyhetskällor:
Länk till Föreningsbrev från Riksidrottsförbundet 2023-10-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Länk till nyhet på IK Orients hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Länk till HugoLevinPrisets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Publicerad: 2023-10-19

Senast uppdaterad: 2023-10-19

Partners och samverkan

Visselblåsartjänst