Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Ännu tid kvar att söka "Västra Götalandsregionens Parasportstipendium 2024"

Ansökan ska vara inne senast 25 mars, så skynda att söka eller nominera! Parasportstipendiet kan delas ut till fyra kategorier: enskilda idrottare elitnivå, enskilda idrottare nationell/regional nivå, lag/breddidrott och ledare/tränare/idrottsguide/idrottsassistent. Stipendiesumman är 150 000 kronor och kan delas mellan flera stipendiater.

Västra Götalandsregionen delar årligen ut Parasportstipendium, med syftet att uppmärksamma personer som har gjort utmärkta prestationer och som är förebilder för andra att börja idrotta.

Utlysningsperiod 24 februari - 25 mars 2024.
Ansökan/nominering görs via formulär på VGRs hemsida (se länkar nedan).

Utdrag ur kriterierna för stipendiet

 • Stipendiaten ska vara idrottsverksam i Västra Götaland.
 • Man kan ansöka själv om stipendiet, undantaget kategori "ledare / tränare / idrottsguide / idrottassistent" som ska vara nominerad av annan person.
 • Stipendiet uppmärksammar enskilda idrottare på elitnivå, regional eller nationell nivå samt lag/breddidrott som har utmärkt sig genom goda prestationer samt som kan vara positiva förebilder och inspirera andra till idrottsutövning.
  • Med elitnivå menas idrottare som har hög träningsmängd och är etablerad genom olika tävlingar främst med de nordiska länderna men också med andra nationer.
  • Med lag menas en lagidrott som har tävlat på minst regional nivå.
  • Med breddidrott menas en verksamhet/grupp som betonar idrott för alla, kamratskap, vikten av att vårda sin hälsa och utveckling på ett lekfullt sätt. Prestation och tävlingsresultat kan ofta användas som stimulans.
 • Stipendiet uppmärksammar ledare/tränare/idrottsguide/idrottsassistent som är goda förebilder, värnar om god etik och som skapar rätt förutsättningar för att andra idrottare ska utvecklas inom sin idrott.
  • Med ledare/tränare/idrottsguide/idrottsassistent menas en person med eller utan funktionsnedsättning som gör goda insatser inom parasport. Detta sker som ett volontärarbete (icke anställd).

Länkar till mer information och ansökningsformulär:

LÄNK till mer information, kriterier och ansökningsformulär. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan du också läsa om 2023 års stipendiater och se filmer om parasportstipendiet med svensk text, engelsk text, hörseltolkning och syntolkning.

LÄNK direkt till formulär med ansökan om stipendium för enskild idrottare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄNK direkt till formulär med ansökan om stipendium för lag/breddidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄNK direkt till formulär med nominering av ledare/tränare/idrottsguide/idrottsassistent. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2024-03-18

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Partners och samverkan