Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Headsup ParaPuls-Festivalen i Göteborg 30/8-1/9-2024

I sommar är det Paralympics i Paris. 4400 av de allra bästa paralympiska idrottarna är på plats på ett av världens största evenemang.

Göteborg uppmärksammar detta med ett helt eget evenemang: ParaPuls-Festivalen.

ParaPuls-festivalen sträcker sig över hela Paralympics med publika visningar av tävlingarna på bl a Stadsbiblioteket samt tre prova på-dagar på Slottsskogsvallen den 30 augusti till 1 september. Göteborgs många föreningar, både inom paraidrott och normidrotten, finns på plats för att låta alla som vill prova på olika sporter. För dig som vill njuta av mer kultur finns Göteborgs Kulturkalas med och bjuder på föreställningar, bokbuss och Kulturskola. Notera dessa datum i era kalendrar och håll utkik efter mer information om ParaPuls-Festivalens allt löpande...

ÖKA PULSEN!

PROVA PÅ OLIKA IDROTTER OCH HITTA DIN RÖRELSEGLÄDJE

Alla ska kunna hitta vägen in till idrotten och
ha möjlighet till rörelse på fritiden!

Göteborg & Co, tillsammans med oss på Västra Götalands Parasportförbund, Idrott & förening, Förvaltningen för Funktionsstöd och RF-SISU VG, arrangerar i samband med Paralympics 28 augusti – 8 september en extra satsning på rörelseglädje för unga med funktionsnedsättning. Denna satsning kallar vi ParaPuls-Festivalen.

ParaPuls-Festivalen sträcker sig över hela Paralympics med publika visningar av tävlingarna på bl a Stadsbiblioteket samt tre prova på-dagar på Slottsskogsvallen den 30 augusti till 1 september. Göteborgs många föreningar, både inom paraidrott och normidrotten, finns på plats för att låta alla som vill prova på olika sporter.

För dig som vill njuta av mer kultur finns Göteborgs Kulturkalas med och bjuder på cirkus, bokbuss och Kulturskola samt den kände stå up-komikern Florian som kör hela giget på teckenspråk.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!

Med vänliga hälsningar,

Åza Rydberg
Projektledare ParaPuls-festivalen
aza.rydberg@goteborg.com
076-529 46 78

 

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Partners och samverkan