Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

ParaPuls-Festivalen i Göteborg 2024

Alla, oavsett funktionsuppsättning, ska kunna hitta rörelseglädje och
ha möjlighet till aktiviteter på fritiden!

VAD ÄR PARAPULS-FESTIVALEN Länk till annan webbplats.

Parasport VG, Göteborg & Co, tillsammans med Idrott & förening, Förvaltningen för Funktionsstöd och RF-SISU VG, arrangerar i samband med Paralympics 28 augusti – 8 september en extra satsning på rörelseglädje för dig med funktionsnedsättning och även för dig utan funktionsnedsättning. Denna satsning kallar vi ParaPuls-festivalen. Länk till annan webbplats.

ParaPuls-festivalen sträcker sig över hela Paralympics med publika visningar av tävlingarna på bl a Stadsbiblioteket samt tre prova på-dagar på Slottsskogsvallen den 30 augusti till 1 september. Göteborgs många föreningar, både inom paraidrott och normidrotten, finns på plats för att låta alla som vill prova på olika sporter. Det finns något för de allra flesta!

DETTA HÄNDER JUST NU Länk till annan webbplats.

Föreningar och organisationer lämnar in sina önskemål om yta och beskriver sina aktiviteter. Vi kommer att ett spännande utbud! Här är några pärlor än så länge:

  • bågskytte
  • framerunning
  • fotboll
  • yogapass
  • dans
  • Hjälterundan – ett lopp för alla
  • elinnebandy
  • rullstolsbasket

PARAPULS-FESTIVALEN OCH KULTURKALASET Länk till annan webbplats.

31 augusti – 1 september blir ParaPuls-festivalen en del av Göteborgs Kulturkalas. Då kan du utöver alla prova på-aktiviteter på Slottsskogsvallen träffa Kulturskolan, titta på cirkus och läsa en bra bok i Bokbussen. Det händer också fler roliga aktiviteter i resten av Slottsskogen.

ÖPPETTIDER:
Fredag 10.00 – 14.00
Lördag 10.00 – 17.00
Söndag 10.00 – 16.00

Alla aktiviteter är gratis!

VAD HÄNDER UNDER PARAPULS-FESTIVALEN? Länk till annan webbplats.

28 augusti
Invigning Paralympics i Paris.
Stadsbiblioteket har extra öppet mellan 20.00-22.00 för att visa Paralympics pampiga invigning på vackra Place de la Concorde i centrala Paris.

30 augusti
Konferens med stadens beslutsfattare, intresseorganisationer och speciellt inbjudna gäster. Konferenser sker på Slottsskogsvallen och avslutas med att alla får prova på de olika aktiviteterna som erbjuds inne på arenan.

30 augusti
Dagverksamheter och anpassade skolor bjuds på en prova på-dag på Slottsskogsvallen. Aktiviteter att prova på hittar du här inom kort Länk till annan webbplats..
Öppet: klockan 10.00 – 14.00

31 augusti – 1 september
Prova på-dagar på Slottsskogsvallen.
Aktiviteter att prova på hittar du här inom kort.
Öppet:
Lördag 10.00 – 17.00
Söndag 10.00 – 16.00

2-8 september
Idrottsföreningar som haft aktiviteter på Slottsskogsvallen har öppet hus och välkomnar alla att prova på idrotten gratis. Aktuella föreningar, platser och tider hittar du här inom kort. Länk till annan webbplats.

28 augusti – 8 september
Titta på spännande matcher och tävlingar på Paralympics på Stadsbiblioteket.

ÄTA Länk till annan webbplats.
Ta gärna med dig en picknick och avnjut på gräset eller på en bänk i den nya vackra entréparken utanför Slottsskogsvallen. Du kan också köpa mat i någon av våra food trucks på området:
Kemperino – Kaffe och crepes
Meraas – Kaffe och glass
Tapasfabriken – Tapas och hamburgare
Panchito – Mexikansk mat
Havanna Fusion – Hamburgare, korv och bröd

TA DIG HIT Länk till annan webbplats.
Spårvagn

Spårvagnarna 1, 2, 6, 7 går till Botaniska trädgården. Därifrån är det gångväg ca 400 meter där du behöver korsa en bilväg för att komma till Slottsskogsvallen. Övergångsställe finns.

Bild från spårvagnarna sett mot Slottskogsvallen

Cykel/elsparkcykel
Parkera din cykel eller elsparkscykel utanför arenan.

Färdtjänst
Är du i behov av färdtjänst? Två veckor innan din planerade resa kan du boka. Färdtjänsten stannar vid entréparken precis utanför Slottsskogsvallen.

Bil
Vi önskar att du i största möjliga mån tar dig till ParaPuls-festivalen utan bil men om du är i behov av parkering finns det på Dalen Södra och Norra som ligger på andra sidan bilvägen från Slottsskogsvallen.

Ljudnivå på Slottsskogsvallen (Viktig info för dig som är ljudkänslig)
Vi hoppas på en fantastisk festivalkänsla med många aktiviteter! Men vi vill också att det ska vara lugnt och lätt att hitta bland det som erbjuds. Aktiviteterna har väl avgränsade platser och det finns utrymme för lugnare aktiviteter.
I entréparken, utanför Slottsskogsvallen, finns en scen som kommer att ha konserter på fredag och lördag kväll, efter att vår festival har stängt. Det är inte en del av ParaPuls-festivalen och vill du gå måste du köpa en biljett.
OBS! Banden som spelar på kvällarna måste testa sitt ljud under dagtid och vi kommer att lägga ut information om när det sker så fort vi vet. Då kommer det att låta mycket och ljudkänsliga uppmanas ha med sig öronproppar eller hörselskydd. Det finns också ett begränsat antal öronproppar att få i vårt informationstält.

Informationstält
I entréparken har vi vårt informationstält. Där kan du fråga vad som händer under dagen, läsa om aktiviteterna med punktskrift samt se bildstöd över aktiviteterna.

Road to Paris

Mellan Slottsskogsvallen och Paris är det ca 1360 km

Vi arbetar också för att tillsammans kunna göra ett ”Road to Paris” – där målet är att ta sig från Göteborg till Paris via all sorts rörelse. Det är ca 1360 km mellan Slottsskogsvallen och Paris. Kan vi göra tillräckligt många rörelsepass för att komma så långt innan vi ses på Slottsskogsvallen? Det är ett bra sätt att peppa och förbereda ert gäng inför ParaPuls-dagen den 30 augusti. Vi hoppas kunna få ett samarbete med en organisation som kan hjälpa oss att mäta hur många meter vi tar oss varje pass. Mer om det längre fram.

Vi ses på ParaPuls-festivalen!

Varmt välkomna mvh arrangerande organ; Parasport VG, Göteborg & Co, IOFF, RF-SISU VG, Förvaltningen För Funktionsstöd genom projektledare Åza Rydberg (för ev frågor vidare tag en kontakt med Åza på nedan uppgifter alternativt kontakta stina.wikstrom@parasport.se)


Åza Rydberg
/ Projektledare ParaPuls-festivalen / Evenemang

aza.rydberg@goteborg.com

Telefon: 031- 368 40 00 / Direkt 076-529 46 78

 

Publicerad: 2024-05-07

Senast uppdaterad: 2024-05-14

Partners och samverkan