Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

ParaChallenge i rullstol och framerunning den 1 juni på Lassalyckan i Ulricehamn

I samband med invigningen av en ny multisportarena för paraidrottare arrangeras två olika "ParaChallenge" för personer med fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar.


Lördagen den 1 juni 2024 kl 11-16 hälsar arrangörerna Ulricehamns IF och Ulricehamn Ski Event AB välkommen till familjefest med invigning, olika aktiviteter och två ParaChallenges i rullstol och framerunning på Lassalyckan i Ulricehamn!


Tävlingarna är öppna för deltagare i alla åldrar - med herrklass och damklass i ParaChallenge Rullstol och en gemensam klass på ParaChallenge Framerunning där alla tävlar mot alla.

ParaChallenge i RULLSTOL är ett masstartslopp över 2,5 km med gemensamt start på Lassalyckans nya multibana. Kl 11.10 är det masstart för rullstol herrar och kl 11.12 är det masstart för rullstol damer.

ParaChallenge i FRAMERUNNING är ett sprint lopp över 60 m där man tävlar genom att göra 2 st lopp med så liten tidsdifferens som möjligt mellan loppen. Minsta differensen mellan sina 2 lopp blir vinnaren. Kl 11.45 är det första start för framerunning.

Ulricehamns IF och Ulricehamn Ski Event bjuder alla deltagare på anmälningsavgiften. Se all info om ParaChallenge-tävlingarna och hur du anmäler dig i "Paraidrottskalender Västra Götaland" Öppnas i nytt fönster..

Om Lassalyckan

På multisportarenan invigs nu ett varv på 3,2 kilometer asfalterad bana att åka rullskidor, utöva parasport och praktisera andra aktiviteter på. Målgrupp för multisportarenan är i första hand barn och ungdomar i alla närliggande föreningar som idag saknar ett trafiksäkert område att åka rullskidor i mer kuperad terräng. Även paraidrottare och personer med funktionsnedsättning, motionärer, skolor med flera kommer ges möjlighet att ta sig fram på rullskidor, inlines, rullstol, permobil mm i en säker, skogsnära och upplevelserik miljö.

Bakom projektet står Ulricehamns IF Länk till annan webbplats., som gjort en förstudie och projekterat för att bygga en multibana på Lassalyckan. Föreningen har sedan sökt och fått bidrag från Allmänna Arvsfonden, RF, Ulricehamns kommun, Ulricafonden, Åsundens regleringsfond samt Hökerum Fastigheter för att finansiera projektet. Ulricehamns kommun äger marken där multibanan nu byggts och UIF har ett nyttjanderättsavtal med kommunen.

I övrigt finns på Lassalyckan Länk till annan webbplats. i Ulricehamn ishall, fotbollsplaner, fotbollshall, friluftsliv i Sanatorieskogen, motionsspår, boulebanor, golfbana, tennis och squash, pumptrack, multisportplan, utegym, hinderbana, skateboard, wakeboard. Här finns också södra Sveriges första officiella Vasaloppscenter Länk till annan webbplats., med kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året runt för både elit och motionärer, där en välutvecklad konstnöanläggning möjliggör skidåkning i välpreparerade spår.

 

Publicerad: 2024-05-28

Senast uppdaterad: 2024-06-04

Partners och samverkan