Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Startar: 01/04 10:30

Slutar: 02/04 15:00

PARADANS: Ledarkonvent med Danssportförbundet på Bosön Idrottsfolkhögskola, Stockholm

Startar: 01/04 10:30

Slutar: 02/04 15:00

Svenska Danssportförbundet arrangerar två-dagars Ledarkonvent med fokus enbart på Paradans.


Vid årsskiftet 2022/2023 tog Danssportförbundet ett stort steg genom att överta ansvaret för rullstolsdans, vilket tidigare tillhört Parasportförbundet. Här kan du läsa mer i det pressmeddelande som de skickade ut tillsammans med Parasportförbundet i december månad: https://www.danssport.se/nyhetsrum/press-media/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sedan tidigare har de flera föreningar som bedriver Paradans och hoppas nu att det ska bli ännu fler.

Sedan ett par år arbetar Danssportförbundet aktivt med att utveckla dansverksamhet för personer med funktionsnedsättningar - Paradans. I Paradans dansas alla dansstilar som finns, oavsett vilken funktionsnedsättning vi har. Just nu har de främst fokus på personer med rörelsenedsättning (rullstol) eller intellektuell funktionsnedsättning, men hörselnedsättning, synnedsättning, NPF och all rörelsenedsättning ingår i deras målgrupp. I Paradans dansar vi för att umgås, träna, tävla och visa upp.

Ledarkonvent 1-2 april
Som en av många aktiviteter Danssportförbundet gör under 2023 arrangeras ett ledarkonvent enbart med fokus på Paradans. De tror att du och/eller dina kollegor känner till föreningar som kan vara intresserade av detta och vill därför be dig om hjälp att sprida informationen, antingen direkt till föreningar eller exempelvis i sociala medier. Just nu är det sista anmälningsdag i slutet av januari, men blir de bara tillräckligt många för att kunna genomföra konventet så kommer det gå att anmäla sig i ett par veckor till. Ledarkonvent Paradans - 1-2 april (danssport.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Danssportförbundet hjälper gärna föreningar att utveckla sin Paradansverksamhet, och är de ännu inte medlemmar i Danssportförbundet så är det så klart också en process de kan bistå med. Om du vill veta mer om deras arbete, ordna rekryteringsaktiviteter tillsammans med dem eller vill att de kontaktar en förening som du arbetar med, tveka inte att höra av dig.

Kontakt
Anja Näslund, projektledare Paradans Svenka Danssportförbundet
Telefon 0709-96 70 99.
E-post parasport@danssport.org.

 

Partners och samverkan