Gå till innehåll
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Startar: 27/10 9:00

Slutar: 27/10 13:00

Special Olympics Shool Day i Parasportcenter Sjuhäradshallen, Borås

Startar: 27/10 9:00

Slutar: 27/10 13:00

En Special Olympics School Day arrangeras den 27 oktober i Parasportcenter Sjuhäradshallen i Borås.

 

Inbjudan riktar sig till elever i den anpassade grundskolan och anpassade gymnasieskolan i kommunerna Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Special Olympics School Days är en idrottsdag för elever med intellektuell funktionsnedsättning i den anpassade skolan där eleverna erbjuds möjlighet att prova på olika idrotter. Gymnasieelever är ledare under dagen och konceptet innehåller invigning, prova på-stationer och medaljutdelning. Dagen är tänkt som ett samarrangemang mellan idrottsföreningar, anpassade skolan och Svenska Parasportförbundets egna distrikt. Vilka idrotter som erbjuds beror på vilka lokala föreningar som finns på orten.

DAG
Fredag 27 oktober 2023

TID
Kl 09.00-13.00.

PLATS
Parasportcenter Sjuhäradshallen, Idrottsgatan 8 (nära Borås Arena), Borås

IDROTTER
Dessa idrotter är klara, fler kan tillkomma: Parafotboll, Parainnebandy, Parabasket, Parapingis, Parahandboll, Paragolf, Paratennis, Boccia.

MEDVERKANDE FÖRENINGAR
Medverkande föreningar är: FUB Borås, Sjuhärads Basket, Byttorps IF, Borås HK-84, Elfsborg TK, IF Mormors Gäng och Borås GK.

KONTAKT
Agneta Johansson, idrottskonsulent Västra Götalands Parasportförbund och RF-SISU Västra Götaland
Tel: 0709-265793
E-post: agneta.johansson@rfsisu.se.

Vill er förening arrangera eller medverka på en "Special Olympics School Day" eller en "Special Olympics Day" i Västra Götaland?

  • En "Special Olympics School Day" genomförs under en halvdag i skolan och vänder sig till elever med intellektuell funktionsnedsättning i anpassade skolan. Syftet med SO School Days är att elever i anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola ska introduceras till idrott på ett roligt och enkelt sätt, utan krav på att tävla. Lokala idrottsföreningar medverkar under dagen för att minska steget för eleverna att gå från inaktiv till föreningsaktiv. Ett distriktsförbund eller en förening kan vara organsiatör av en SO School Day.

  • En "Special Olympics Day" är en större prova på-idrottsdag som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning oavsett ålder på LSS-boenden. Syftet att underlätta ett aktivt liv för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Lokala idrottsföreningar medverkar under dagen med prova-på-aktiviteter i sina idrotter.

 

Partners och samverkan