Gå till innehåll
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Startar: 20/10 00:00

Slutar: 22/10 00:00

Idrottshelg för ungdomar med synnedsättning eller blindhet, Eskilstuna

Startar: 20/10 00:00

Slutar: 22/10 00:00

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) Resurscenter syn bjuder in barn och ungdomar med synnedsättning, sämre än 0,3, eller blindhet som är födda år 2003-2015 (8-20 år) att delta i höstens IDROTTSHELG i Eskilstuna.


Idrottshelgen är det största som händer i Sverige för ungdomar med synnedsättning och i år blir det fjortonde året i rad som den hålls i Eskilstuna.

DAG
Fredag-söndag 20-22 oktober 2023.

PLATS
MunktellArenan i centrala Eskilstuna.

ANMÄLAN
Senast 18 september 2023.

AKTIVITETER
Ledare från Svenska Parasportförbundets idrottskommittéer kommer att hålla i en del av aktiviteterna. Samtliga aktiviteter under idrottshelgen kommer att ledas av erfarna instruktörer. Lördagkvällen hålls kamratfest/disco som arrangeras av Unga med Synnedsättning (US).

Under helgen kan du prova på:
Goalball, Showdown, Elektronskytte, Klättervägg, Linedance, Friidrott, Dykning, Simning, Simhopp, Judo, Gym och marklyft med skivstång,
Gymnastik, Mattcurling, Boccia och Trekamp med boll, Football ”five a side”/5-a-side/blindfotboll, Tandemcykling, Yoga, Digital ledsagare, Bågskytte och Orientering

INFORMATION
MunktellArenan i centrala Eskilstuna är en av Sveriges mest kompletta idrottsanläggningar för inomhussporter med boende, restaurang, samlingslokaler och idrottshallar väl samlat på gångavstånd.

Idrottshelgen arrangeras av SPSM tillsammans med Svenska Parasportförbundet, Parasport Södermanland, SRF (Synskadades riksförbund), US (Unga med synnedsättning) och Riksföreningen Aktiva Synskadade.

INBJUDAN
Länk till inbjudan som PDF Pdf, 276 kB, öppnas i nytt fönster..
Länk till SPSMs hemsida om Idrottshelgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Partners och samverkan