Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Startar: 08/07 00:00

Slutar: 12/07 00:00

Paraseglarskola för barn och unga med Stenungsunds Segelsällskap, Stenungsund

Startar: 08/07 00:00

Slutar: 12/07 00:00

Stenungsunds Segelsällskap (StSS) välkomnar barn och ungdomar med funktionsnedsättning till halvdags-läger med paraseglarskola under vecka 28 sommaren 2024!


Det blir segling på individanpassad nivå med fokus på att prova på olika båtar och lära sig lite teori om segling och båtvett. Allt lärande sker på ett pedagogiskt och lekfullt sätt och våra instruktörer är utbildade och har lång erfarenhet av att lära ut samt använder både teckenstöd och bildstöd.

DAG
8-12 juli 2024.

PLATS
Stenungsund.

INFORMATION & ANMÄLAN

OM StSS PARASEGLARSKOLA:
StSS samarbetar med Stenungsunds Rotaryklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att kunna erbjuda seglarupplevelser till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

  • Sedan 2007 har Stenungsunds Rotaryklubb, tillsammans med StSS, varje år arrangerat en seglarskola för barn och unga med funktionsnedsättning. Seglingarna genomförs med ”Accessjollar” och ”Tvåkronor” med ungdomar från StSS som instruktörer.

  • Tack vare Stenungsunds Rotaryklubbs hel- eller delvis finansiering har StSS kunnat förvärva två Accessjollar. Detta partnerskap har gjort det möjligt för StSS att erbjuda unika seglarupplevelser och främja inkludering inom paraseglingssporten. Stenungsunds Rotaryklubb bemannar både för- och eftermiddagspassen med funktionärer som hjälper till med det mesta både på land och i sjön.

  • Seglarskolan för barn och ungdomar med funktionsnedsättning kan genomföras tack vare sponsring från näringsliv, kommuner och banker till Stenungsunds Rotaryklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

KONTAKT & FRÅGOR
Sofia Berglund, seglarskoleansvarig
berglund.sofia@live.se

 

Partners och samverkan