Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Startar: 21/07 00:00

Slutar: 27/07 00:00

O-Ringen Smålandskusten 2024 med paraorientering i PreO- & Para-I-klass, Oskarshamn

Startar: 21/07 00:00

Slutar: 27/07 00:00

Välkommen till O‑Ringen - världens största orienteringsäventyr med en femdagarstävling som varje år lockar tusentals orienterare i alla åldrar från hela världen!


O-Ringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är världens största orienteringsäventyr och går alltid vecka 30. Arrangemanget flyttar runt i Sverige och har ett normalår ca 18 400 deltagare vilka gör ca 75 000 starter. Det är en stor familjefest med deltagare från små barn till 100-åringar. De kommer från ett 40-tal olika länder och är allt från världselit till motionärer.


Bland funktionärsföreningarna vid "O-Ringen Smålandskusten 2024" finns 18 orienteringsklubbar samt både speedwayklubb, fotboll-, bågskytte- och koloniföreningar för att täcka in det stora behovet av uppemot 1500 funktionärer.

DAG
21-27 juli 2024.

PLATS
Oskarshamn m fl platser.

INFO OM PARA-ORIENTERING VID O-RINGEN 2024:

 • Para-I-klass
  Para-I klassen vänder sig till personer med en intellektuell funktionsnedsättning, dvs IQ under 75. Detta motsvarar att gå i särskola eller ha stöd av LSS. Det krävs ingen parasportlicens för att delta.

  Para-I banan har grön svårighet och är cirka 2 km. Det är fotorientering på alla fem etapper, vilket betyder att framkomligheten inte är anpassad för personer som förflyttar sig med hjälp av rullstol eller andra förflyttningshjälpmedel. Använder du förflyttningshjälpmedel rekommenderar vi vår PreO-klass.

  Para-I klassen är öppen för alla åldrar. Det är fri starttid på alla etapper och tidtagning sker med sportident. Deltagare får ha sällskap av ledare/vuxen/kompis utmed banan.

  Para-I går som 5-dagars eller etappstart.
 • PreO-klass
  I precisionsorientering är kartkunskapen i fokus. Vid varje kontroll finns upp till fem alternativa skärmar. Du ska på avstånd avgöra vilken skärm som sitter rätt enligt kontrollringen på kartan och kontrollbeskrivningen.

  Här tävlar alla på samma villkor, oavsett kön, ålder och rörelseförmåga i gemensamma klasser i lättframkomlig terräng, det vill säga stigar och vägar. Banorna är anpassade så att det går att ta sig fram med rullstol och liknande.

  PreO finns som 5-dagars eller som etappstart.

ANMÄLAN & KONTAKT
LÄNK till info & anmälan Para-I-klass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
LÄNK till info & anmälan Preo-klass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
LÄNK till hemsidan för O-Ringen med info om tävlingar, tider, platser, boende mm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
LÄNK till senaste O-Ringentidningen med mer matnyttig info om arrangemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

LÄNK till bra info om paraorientering på Svenska Orienteringsförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns råd och stöd för orienteringsföreningar som tar sig an prova-på arrangemang med paraorientering, bildstöd, foldrar, nyheter mm.

Arrangörerna hälsar varmt välkomna till O-Ringen Smålandskusten 2024!

 

Partners och samverkan