Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Parasport + Fritidsbanken

Nu är det dags att dammsuga Sverige på sport- och fritidsprylar! Har du eller din förening parasportutrustning som ni inte använder kan den nu komma till nytta – och alla kan vinna på det.

Tillsammans med Fritidsbanken vill Parasport Sverige samla in all den där parasportutrustningen som bara ligger och dammar utan att göra nytta. Parasportutrustning och fritidshjälpmedel kan vara svårt att hitta för nybörjare som vill testa en idrott, men vi vet att grejerna finns ute i landet. En urvuxen paracykel i ett garage eller en rullstol för mycket i basketföreningens förråd har potential att göra många nya utövare glada.

Skänka bort eller låna ut?

Vill eller kan ni inte skänka bort er utrustning, men samtidigt inte har nytta av den så ofta, finns alternativet att låna ut genom er lokala Fritidsbank.

Är ni en förening som skänker eller lånar ut era prylar finns dessutom goda rekryteringsmöjligheter. Är ni till exempel en förening för paraishockey som lånar ut en kälke genom den lokala Fritidsbanken kan ni få nya medlemmar genom att fler får chans att prova! Alla blir vinnare.

Bibiliotek med parasportprylar

Målet med samarbetet mellan Fritidsbanken och Parasport Sverige är att vi ska ha ett utrustningsbibliotek fyllt av alla möjliga sorters parasportprylar, runt om i hela landet.

Vi uppmanar därför alla, aktiva som föreningar, att kolla igenom sina förråd. Finns det något som ni inte behöver? Finns det prylar som är urvuxna men fullt användbara?

Parasporten har inte lika stora ekonomiska resurser som övriga idrottsrörelsen, dessutom kan parautrustning kosta väldigt mycket. Tillsammans kan vi hjälpas åt att ge fler personer möjligheten att prova fler idrotter, på fler platser i landet.

Publicerad:

Uppdaterad:

Vill du veta mer?

Elin Ström

Verksamhetsutvecklare