Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

ParaHacks

ParaHacks är ett tvåårigt projekt hos Svenska Parasportförbundet som finansieras av Radiohjälpen. Projektet startades upp i början av 2022 och kommer fortlöpa till våren 2024.

Varför finns ParaHacks?


Målet med ParaHacks är att skapa innehåll som fokuserar på tips (på engelska så kallade ”hacks”) kring parasport och aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar. Tipsen kan variera alltifrån hur man tejpar sina händer som rullstolsrugbyspelare, till hur man kan använda olika typer av tyglar när man rider på en häst. Vi vill använda oss av kunskap som finns ute bland våra aktiva och ledare för att föra vidare till nya aktiva, men också föräldrar och andra ledare. Varför behöva uppfinna hjulet på nytt när kunskapen finns där ute?

Innehållet publiceras främst på TikTok och ParaMe.se, där tanken är att alla ”hacks” ska finnas samlade som en form av bibliotek.

Varför heter det ParaHacks?


ParaHacks har en utgångspunkt i den engelska termen lifehacks. Enligt Institutet för språk och folkminnen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är definitionen av ordet lifehack följande: "Ett lifehack är ett enkelt tips eller knep som ger ett oväntat användningsområde för en pryl eller en funktion, och som förenklar vardagen. Från början var det en dataterm."

ParaHacks är alltså tips och knep för att förenkla vardagen och livet för paraidrottare.

Följ ParaHacks


Kolla in alla filmer på Parasport Sveriges Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller TikTok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Uppdaterad:

Felicia Grimmenhag

Projektledare ParaHacks