Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Stort medialt intresse inför vintersäsongen

Aaron Lindström i vit väst intervjuas av SVT.

Det var stort medialt intresse när delar av landslagen i alpint och längdskidor samlades för pressträff i Östersund.
“Det har varit en intensiv dag med många intervjuer, det är väldigt kul att intresset är så stort”, säger Ebba Årsjö om dagen.

Under onsdagen var det dags för årets pressträff inför vintersäsongen tillsammans med landslagen i alpint och längdskidor. Lägligt nog bjöd Östersund på årets första ordentliga snöfall lagom till samlingen.

– Man blir så taggad på säsongen med all den här snön runt sig, jag kan knappt vänta tills vi drar igång tävlandet, säger Aaron Lindström från alpina landslaget.

Förra årets succé

Pressträffen tog avstamp i den framgångsrika fjolårssäsongen med succén i Paralympics som höjdpunkt. Zebastian Modin tog hela tre medaljer i Paralympics och med det i ryggen blickar han fram emot kommande säsong med tillförsikt.

– Vi har haft en bra försäsong och jag tror vi kommer kunna åka fort den här säsongen där VM på hemmaplan i Östersund är det stora målet, säger Modin som under pressträffen fick sällskap av nya guiden Daniel Rickardsson.

– Vi har tränat tillsammans i tre månader nu och det har känts väldigt bra från dag ett. Det ska bli en intressant säsong, säger Daniel Rickardsson.

Årsjö väljer bort störtlopp

Ebba Årsjö hade ett överväldigande genombrott under 2022 med två VM-guld, två guld och ett brons från Paralympics samt Victoriapriset som hon tilldelades under sommaren som första parasportare någonsin.

– Det går knappt beskriva förra året, det känns nästan overkligt att blicka tillbaka på, säger Ebba Årsjö.

Inför säsongen har Ebba valt att inte köra störtlopp eftersom skaderisk med hennes ben är för hög. Det hindrar inte henne från att sikta på den totala världscupsegern.

– Om allt stämmer finns en liten chans till att ta hem totalen även om man inte kör störtlopp. Förutom totalen är jag såklart taggad på att köra riktigt snabbt under VM.

Publicerad: 2022-11-10

Senast uppdaterad: 2023-11-21