Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Ebba Årsjö nominerad till Jerringpriset

Ebba Årsjö succéår tar aldrig slut. Under torsdagen blev hon nominerad till Radiosportens Jerringpris som röstas fram av svenska folket.

– Man får nypa sig i armen, händer verkligen allt det här?, säger Ebba Årsjö.

Ebba Årsjö har haft ett smått osannolikt år. Hon inledde 2022 med att vinna två guld på VM följt av två guld och ett brons i Paralympics. Utanför idrottsarenan har hon hyllats stort för sina prestationer och bland annat mottagit Victoriapriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För bara några veckor sedan nominerades hon även till Årets prestation på Idrottsgalan i konkurrens med bland andra Nils van der Poel, Armand Duplantis och Marcus Ericsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och idag, torsdag, blev hon dessutom nominerad till Radiosportens Jerringpris.

– Vad ska jag säga, händer verkligen det här? Det känns lika overkligt varje gång man nämns tillsammans med så stora idrottsstjärnor. Jerringpriset känns extra hedersamt eftersom det är svenska folket som ska rösta fram vinnaren. Jag är så glad över nomineringen, säger Ebba Årsjö som just nu är i Österrike och förbereder sig inför söndagens säsongspremiär.

Ebba är en av 14 nominerade till Radiosportens Jerringpris där hon har sällskap av bland annat Nils van der Poel, herrlandslaget i handboll och Sarah Sjöström.

Priset delas på Idrottsgalan den 16 januari och röstas alltså fram av svenska folket.

Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-14