Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Modin övertygade – dubbla segrar under premiärhelgen

Foto: Vitifilms

Vilken premiärhelg det blev för svenska storstjärnan Zebastian Modin i finska Vuokatti. Två segrar på lika många dagar skvallrar om att Sveriges bästa vinterparalympier genom tiderna har möjlighet till ytterligare en framgångsrik säsong framför sig.

Under helgens världscuppremiär i finska Vuokatti visade Zebastian Modin tillsammans med nya guiden Daniel Rickardsson att försäsongsträningen inte bara har känts bra utan även gett resultat. Modin övertygade stort under lördagens 5 kilometer klassiskt och vann med hela 1.34.2 minuter före Inkl Inola från Finland.

– Det är alltid skönt att få till bra lopp i början, det är omöjligt att veta var man står innan premiären och nu får vi vår känsla bekräftad så jag är nöjd.

“Trygg och stabil”

Samarbetet med debuterande guiden och OS-guldmedaljören, Daniel Rickardsson, lämnade ingenting att önska.

– Vi har tränat mycket tillsammans under hösten och samarbetet funkade mycket bra, han är trygg och stabil, säger Modin.

Under söndagens sprint skulle Modin och Rickardsson återigen visa att det är de som konkurrenterna ska slå för att stå högst upp på pallen.

– Det var en tuff final men vi lyckades ta en trasslig start och då har man mycket vunnet i sprint och sen klarade vi att hålla dem andra bakom oss.

Nu väntar ytterligare två tävlingsdagar, tisdag och onsdag, med skidskytte 12,5 kilometer följt av 10 kilometer klassisk stil på onsdag.

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2023-11-21