Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Motiverade förbundskaptener samlades inför Paris 2024

Den 24-25 mars träffades förbundskaptenerna från alla landslag som har möjlighet att kvala sig till Paralympics i Paris 2024. Ett spännande kvalår tar nu fart på riktigt.

Förbundskaptener eller representanter från 13 idrotter deltog under förbundskaptensträffen i Göteborg den 24-25 mars tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté. Syftet var att samla de idrotter som har chans att ta sig till Paralympics i Paris 2024, identifiera nyckelfaktorer samt att inspireras och motiveras av varandra.

– Vi har en mycket intressant uppsättning av förbundskaptener inför Paris 2024 där erfarna ledare kombineras med nya ansikten som bidrar med nya perspektiv och energi, säger truppchefen Niclas Grön.

Robert Svanberg kombinerar både rutin och nya perspektiv. Han har varit med på flertalet paralympiska spel men nu som förbundskapten för första gången.

– Det var väldigt roligt att träffa övriga sporter och se hur vi ligger till, jag tar med mig många bra diskussioner inför spelen. Känslan är positiv inför den här resan mot Paris och efter en sån här helg höjs motivationen ytterligare, säger förbundskaptenen för landslaget i bordtennis.

Emelie Fabbeke, förbundskapten för badminton, är ett av fem nytillskott i ledargruppen.

– Jag tyckte att träffen var väldigt bra. Det var ett öppet diskussionsklimat där alla förbundskaptener jobbade tillsammans med truppledningen för att planera och effektivisera vägen fram mot Paris. Det var ett bra gäng att komma in i och som ny förbundskapten inom parasport och det känns bra att få ett kontaktnät som man vid behov kan bolla saker med, säger Emelie.

Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-11-14