Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Parasporten och San Moteur vinnare när Paralympiatravet avgjordes

På lördagen avgjordes Paralympiatravets final på Åby. I samband med loppet stod det klart att årets ekonomiska stöd från ATG till parasporten blir rekordhöga 2 406 581 kronor.

– Samarbetet med ATG är jättekul och betyder massor. Paralympiatravet är en viktig arena för oss att synas på, och det här bidraget ger oss möjlighet att skapa ännu bättre förutsättningar för våra paralympier att lyckas i kommande spel, säger Åsa Llinares Norlin ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté.

Paralympiatravet är navet i samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige, ett samarbete som startade redan 1995 och nyligen förlängdes med fyra nya år.

– Vi på ATG är väldigt stolta över vårt nära samarbete och hur det har utvecklats under åren. Förutom att det ger våra svenska paralympier bättre förutsättningar inför Paralympics så leder det till breddsatsningar inom parasporten och till exempel att vi numera är med och producerar Parasportgalan som hölls under fredagen här på Åby, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth.

Det var gott om paralympiska medaljörer bland de idrottare som var på plats på Åby och förgyllde tävlingarna under lördagen. Tillsammans med publiken på Åbytravet fick de se San Moteur och Björn Goop vinna Paralympiatravet och förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

Publicerad: 2023-05-06

Senast uppdaterad: 2023-11-21