Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Säkrade kvotplats till Paralympics i comebacken

I höstas blev Anna Benson (fd. Normann) mamma till sonen John. Idag satt sonen och såg på när hans mamma gjorde en succécomeback och vann i världscuppremiären i Sydkoreas också innebär att hon tog en kvotplats till Paralympics i Paris 2024.

Anna Benson (fd. Normann) imponerade stort under torsdagens världscuppremiär i Sydkorea. Efter att ha blivit mamma i höstas och varit borta från tävlingsbanan sedan sommaren 2022 visade den paralympiska silvermedaljören från Tokyo att hon fortfarande tillhör den yttersta världstoppen när hon vann dagens världscup på 10 meter stående luftgevär.

– Så skönt att vara tillbaka igen och jag är jättenöjd med min prestation idag, det hade inte kunnat gå bättre, säger en glad Anna Benson och fortsätter:

– Det finns de som sagt att “nu när du har fått barn kommer du inte vara tillbaka på flera år”. Sådana kommentarar gör mig taggad och ofta blir jag bättre ju större utmaningar jag ställs inför. Jag skulle säga att jag är bättre än någonsin nu, säger hon.

I publiken satt den sju månader gamla sonen John och hejade på mamma.

– Det är häftigt att ha honom här, men jag ska inte ljuga om att man är ganska trött. Han sköter sig exemplariskt, jag har ingenting att klaga på men det finns vissa utmaningar med att ha med sig en bebis på andra sidan jordklotet samtidigt som man ska prestera på världsnivå, säger Anna med ett leende.

Segern innebär också att Anna säkrade en svensk kvotplats till Paralympics i Paris 2024.

– Det betyder såklart väldigt mycket att säkra en plats till Paris. Nu kan jag fortsätta följa min plan och bara gasa på mot Paris.

Världscupveckan i Sydkorea fortsätter och Anna har ytterligare tre tävlingsdagar kvar.

– Ett världsrekord på 3×40 hade inte suttit helt fel, avslutar Anna.

Tävlingsschema

Lördag – 27/5
Johanna Bang (P2)
Anna Benson (R3)

Söndag – 28/5
Anna Benson (R8)
Håkan Gustafsson (R7)
Philip Jönsson (R9)

Tisdag – 30/5
Anna Benson (R6)
Håkan Gustafsson (R6)
Philip Jönsson (R5)

Fakta kvotplats
Kvotplats innebär att Sverige har en plats till Paralympics i aktuell idrott. I de flesta idrotter är den här kvotplatsen inte individuell men det finns undantag som i bordtennis, bågskytte, boccia, judo och rullstolstennis.

Publicerad: 2023-05-25

Senast uppdaterad: 2023-11-14