Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Dressyrlaget klart för Paralympics 2024

Mette Ubbesen (förbundskapten), Anita Johnsson, Louise Etzner Jakobsson, Lotta Wallin och Lena Malmström. Foto: Roland Thunholm/Bildbyrån

Inför para-EM i Riesenebeck hade Sverige ett stort mål – att kvala in till Paralympics 2024. Med totalt sju (!) personliga rekord kunde de svenska ryttarna säkra en plats till spelen i Paris nästa sommar.
– Jag är så stolt och jätteglad över lagets prestation, säger den svenska förbundskaptenen Mette Ubbesen.

Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike BJ, Anita Johnsson/Currant LA, Lotta Wallin/Enebro SB och Lena Malmström/Fabulous Fidelie. Där har ni ekipagen som säkrade en svensk lagplats till Paralympics i Paris nästa år.

– Det är helt otroligt vilken vecka vi har haft. Totalt har vi sju personliga rekord, det är makalöst. Alla har jobbat stenhårt för det här, säger Ubbesen.

Nervös väntan

Det skulle bli en rysare mellan Sverige och Österrike om vem som skulle ta platsen till Paris. Det blev en spänd väntan då Österrikes sista ryttare skulle avgöra utfallet. När dennes poäng skrivits in i protokollet stod det klart att Sverige slutade åtta och blev därmed det bästa okvalificerade laget före Österrike.

– Jag var supernervös, det var en lättnad när det stod klart att vi tog platsen.

Vad tar du med dig från mästerskapet förutom kvalplatsen?

– Vi har en fantastisk teamkänsla i laget som gör att vi kan prestera på vår topp. Alla jobbar fantastiskt bra tillsammans och det ger oss trygghet, säger en nöjd förbundskapten som ser fram emot att utveckla sitt lag ytterligare.

– Varje ekipage behöver fortsätta jobba hårt för att vi ska kunna vara med och utmana de bästa nationerna. Jag ser verkligen fram emot det kommande året och fortsätta utvecklas som lag.

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-11-21