Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

"Paralympics är viktigt för att drömmar ska få slå in”

Emil Andersson är en välmeriterad bordtennisspelare och en av världens bästa i dubbelpar. Tre gånger tidigare har han deltagit i Paralympics och satsar nu på ett fjärde.

Han har sedan tidigare bland annat en silver- och en bronsmedalj i Paralympics, VM-guld och en drös andra mästerskapsmedaljer.

Målet inför den här säsongen är att återigen få representera Sverige i Paralympics och att få stå allra högst upp på pallen i Paris.

Vad betyder drömmen om Paralympics för dig?
Den betyder såklart jättemycket, nu har jag fått äran att vara med på tre spel, ett fjärde skulle vara otroligt roligt att få delta i.

Varför tycker du att Paralympics är viktigt?
Paralympics är viktigt för att drömmar ska få slå in. Många har en dröm att någon gång få delta i Paralympics. Att ha mål och drömmar är en viktig del på den resan.

Hur skulle du säga att idrotten har hjälpt dig?
Den har hjälpt mig jättemycket i livet, både fysiskt och mentalt. Dels att få vara en del av samhället med kompisar, dels att få vara ute i naturen och göra saker på samma principer som mina kompisar. Det har varit väldigt viktigt.

Vad skulle du säga till ditt tioåriga jag om du fick chansen?
Våga drömma för drömmar kan slå in. När jag själv var tio år var drömmen att bli riktigt bra på en idrott, känna glädje i idrotten och det har ju verkligen slagit in. Än i dag, när jag fyllt 30 år,älskar jag min idrott och mår bra varje gång jag får röra på sig.

Har du något mål?
Paris har varit målet sedan spelen i Tokyo. Där vill jag vara med och slåss om medaljerna och även få möjligheten att kanske till och med stå allra högst upp på pallen.

Publicerad: 2024-03-17

Senast uppdaterad: 2024-03-15