Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Parasporten och Önas Prince vinnare när Paralympiatravet avgjordes

Bo Sköld och Hans Lord Skarplöth, Paralympiatravet 2024

Bo Sköld och Hans Lord Skarplöth, Paralympiatravet 2024

På lördagen avgjordes Paralympiatravets final på Åby. I samband med loppet stod det klart att årets ekonomiska stöd från ATG till parasporten blir 2 342 294 kronor.

– Paralympiatravet är ett viktigt nav i samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige och det känns fantastiskt roligt och betydelsefullt att kunna göra detta tillsammans. Ett sådant här bidrag betyder oerhört mycket och skapar möjligheter för våra paralympier att lyckas i kommande spel, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté.

Samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige startade redan 1995.

– För mig har vårt samarbete med parasporten utvecklats på ett utomordentligt sätt, inte minst dom senaste åren med Paralympiatravet och vår roll som producent och presentatör av Svenska Parasportgalan. Vi hoppas att uppmärksamheten gör att fler upptäcker parasporten samtidigt som vi vet att vårt ekonomiska stöd ger våra fantastiska idrottare bättre förutsättningar inför Paralympics, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth.

Det var gott om paralympiska medaljörer bland de idrottare som var på plats på Åbytravet och förgyllde tävlingarna under lördagen. Tillsammans med publiken fick de se Önas Prince och Per Nordström vinna Paralympiatravet och förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

 

Publicerad: 2024-05-04

Senast uppdaterad: 2024-05-06