Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Lysande världscuppremiär för de svenska cyklisterna

Louise Jannering med pilot Catrin Nilsson och Anna Beck

Den dubbla silvermedaljören från Tokyo,Anna Beck, har inlett Paralympics-säsongen på bästa tänkbara sätt. I fredags vann hon tempoloppet och i söndags blev hon trea på linjeloppet. Även Louise Jannering med pilot Catrin Nilsson och Henrik Marvig levererade fina resultat i världscuppremiären.

Det var en minst sagt nöjd förbundskapten efter världscuppremiären i belgiska Oostende.

– En fantastiskt bra världscup för våra svenska cyklister och bra genomförda tävlingar i stenhårda tävlingar med hela världseliten på plats och fler deltagare än någonsin tidigare, säger Michael Lindgren till Svenska Cykelförbundet. Länk till annan webbplats.

Anna Beck tog dubbla pallplatser, seger i tempoloppet och trea efter en spurtuppgörelse på linjeloppet. Tandemparet Louise Jannering och Catrin Nilsson slutade nia i båda loppet där de slogs om andraplatsen i linjeloppet och Henrik Marvig imponerade stort när han körde in som nia av 33 startande.

Det här bådar gott inför fortsättningen av säsongen där ett av de stora målen är att ta ytterligare en kvotplats till Paralympics. Just nu har landslaget två kvotplatser, en dam och en herr. Damplatsen är redan tilldelad Anna Beck som blev förhandsuttagen Länk till annan webbplats. redan i början av december.

Nästa världscuptävling körs 16 till 19 maj i Maniago, Italien.

Publicerad: 2024-05-06

Senast uppdaterad: 2024-05-07