Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Fyra bordtennisspelare uttagna till Paralympics

Sveriges Paralympiska Kommitté väljer att ta ut fyra bordtennisspelare till Paralympics i Paris, med start den 28 augusti. Det är Emil Andersson, Alexander Öhgren, Daniel Gustafsson och Jonas Hansson.

– Det känns underbart att få beskedet redan nu, det här kommer gynna min uppladdning inför spelen, säger den paralympiske debutanten Daniel Gustafsson.

Parabordtennisen i Sverige mår väldigt bra just nu, med flera framgångar på såväl mästerskap som världscup. Den uttagna kvartetten har visat en fantastisk form under vintern.

– Det känns väldigt bra att ge de här spelarna grönt ljus. De har presterat på en jämn och hög nivå under hela kvalperioden och alla fyra har potential att slåss om medaljerna i Paris, säger truppchefen Niclas Grön om uttagningen.

Emil och Alexander har många års erfarenhet i den yttersta världseliten. Båda gjorde paralympisk debut i London 2012 och är därmed uttagna för fjärde gången.
– Jag har blivit tryggare med åren och känner ett helt annat lugn nu än vad jag gjorde 2012. Målet är självklart att vara med och slåss om medaljerna, säger Emil Andersson som vann individuellt brons i London 2012 och ett silver i lag i Rio de Janeiro 2016.

Starkare efter comebacken

Daniel Gustafsson har haft en utmanande väg fram till uttagningen. I januari 2020 valde han att pausa landslagskarriären på grund av personliga skäl. Han återupptog landslagsspelet i mars 2023 och efter ett fantastiskt år är han nu framme vid sitt första paralympiska spel.

– En nära vän till mig gick bort 2019 och det var några tuffa år där. Jag fick andra perspektiv vilket har gjort att jag uppskattar bordtennisen på ett annat sätt. Nu är alla matcher roliga att spela och jag känner mig avslappnad även i de riktigt stora matcherna, säger Gustafsson.

Sedan tidigare uttagna:

Anna Beck, cykel
Anna Benson, sportskytte

Publicerad: 2024-05-08

Senast uppdaterad: 2024-05-07