Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Här är truppkläderna till Paris 2024

Smilla Sand, bordtennis

UNIQLO har utvecklat den nya klädkollektionen i nära samarbete med idrottarna för att skapa rätt förutsättningar för optimal prestation under spelen i Paris i sommar. För första gången någonsin kan UNIQLO även presentera nya produkter som skapats av återvunna material från insamlade kläder från egna butiker.

UNIQLO tillkännager i dag den nya klädkollektionen för Sveriges idrottare inför sommarens Paralympics och OS i Paris. Sedan partnerskapet inleddes 2019 – inför spelen i Tokyo och Peking – så har UNIQLO kontinuerligt arbetat med att förbättra och utveckla kollektionen i nära samarbete med idrottarna själva.

Den nya kollektionen har temat “högpresterande enkelhet” och är en del nav UNIQLO:s LifeWear-koncept. Kollektionen är enkel, vacker och sofistikerad - och passar perfekt i den eleganta parisiska miljön. För första gången någonsin presenterar UNIQLO även 16 produkter som använder sig av en ny återvinningsteknik där återvunna produkter bryts ner på molekylnivå och omvandlas till ett nytt polyestermaterial, det vill säga att de omvandlar använda kläder till helt nya.

Den nya kollektionen har designats för att de svenska idrottarna ska vara bekväma vid alla tillfällen, inte enbart under tävlingarna. Kollektionen inkluderar även plagg att bära under prisutdelningar, träning, resor, presskonferenser och återhämtning. Designen är ren och minimalistisk med en marinblå färg som genomsyrar kollektionen tillsammans med accentfärger som går i tonerna av den svenska blågula färgpaletten.

Resultatet är en harmonisk och urban estetik som är lika självklar på tävlingsarenan som på Paris gator. Den nya kollektionen fokuserar på tre grundläggande värderingar som UNIQLO delar med sina samarbetspartners; kvalitet, innovation och hållbarhet. Genom att väva in dessa gemensamma värderingar i kollektionens samtliga delar kan Sveriges idrottare prestera på högsta nivå på världens största internationella scen.

- Vi har alltid imponerats av svenskarnas framgång i UNIQLO:s kläder. Vi är väldigt glada över att stötta Sverige med LifeWear till spelen 2024. Vi inspirerades av idrottarna själva och återigen av den svenska kulturen. Kollektionen står för tidlös och vacker design i kombination med en modern livsstil, säger Tadashi Yanai, ordförande, president och vd för UNIQLO:s moderbolag Fast Retailing.

- Vi är jätteglada över att presentera den officiella kollektionen för Paris-spelen, som tagits fram genom det nära samarbetet med våra atleter under åren. Jag ser fram emot att se idrottarna prestera på sin högsta nivå under spelen i UNIQLOs kläder. Vi hoppas också att vårt samarbete ska uppmuntra alla till en mer aktiv och hälsosammare livsstil. Genom LifeWear och att idrottens kraft att förena kan vi bidra till bättre levnadsvillkor och framsteg för samhället, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté.

Konsumentkollektionen kommer att finnas tillgänglig i samtliga UNIQLO:s butiker i Sverige från och med den 3 juni. Paralympics i Paris invigs den 28 augusti.

Kläder för sex paralympiska sporter (per den 14 maj):
Badminton, bordtennis, rullstolstennis, kanot, rodd och simning.

Smilla Sand i gul t-shirt och blå keps.

Smilla Sand, bordtennis.

Emil Andersson i mörkblå pikétröja och blå shorts i ljusare nyans.

Emil Andersson, bordtennis.

Stefan Olsson visar kollektion och gör en tennisrörelse.

Stefan Olsson, rullstolstennis (legendar).

Publicerad: 2024-05-14

Senast uppdaterad: 2024-05-14