Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Conrad Hildebrand "Paralympics är den ultimata scenen för elitidrottare”

Conrad Hildebrand mot Paralympics i Paris  2024

Conrad Hildebrand mot Paralympics i Paris 2024

Conrad Hildebrand är en av Sveriges framtidsnamn inom svensk simning och har nu siktet inställt på att ta sig hela vägen till bassängen i Paris.

Han är en multitalang inom idrott som efter sin skada som 16-åring snabbt sadlade om från simning till parasport. Conrad hittade till rullstolsrugbyn där han blev uttagen till landslaget och var med och tog EM-silver 2017. I dag är Conrad 29 år och elva år efter olyckan är han redo att prestera i bassängen igen. Målet: att ta sig till Paralympics i Paris 2024.

Vad betyder drömmen om Paralympics för dig?

– Paralympics är något som jag har sett framemot i hela mitt liv. Ända senda jag var liten har jag velat vara med på ett OS men efter min skada har drömmen ändrats mot Paralympics.

Hur är det att ha en sådan dröm att kämpa för?

– Min förhoppning är att satsningen leder hela vägen till Paris men det är också svårt och tufft mentalt att göra en satsning mot Paralympics. Det är långa perioder mellan spelen och många uppoffringar som ska göras, men förhoppningsvis kommer det att vara värt det i slutändan

Varför tycker du att Paralympics är viktigt?

– Jag älskar att tävla och att tävla mot de allra bästa, det är det roligaste jag vet. Ju högre press, desto häftigare är det. Detta är den ultimata scenen för elitidrottare så det kommer att vara fruktansvärt kul.

Vad skulle du säga till ditt tioåriga jag om du fick chansen?

– Jag skulle vilja säga att fortsätt att kämpa, det du har gjort hela vägen hittils har varit rätt, jag ångrar inget och glöm inte bort att njuta på vägen.

Har du något mål?

– Allt jag gör är för att ta mig till Paralympics, det är mitt stora mål.

 

Fakta

Conrad Hildebrand

Förening: Södertälje Simsällskap
Född: 1995
Bor: Spånga

Bilden visar den paralympiska kandidaten och simmaren Conrad Hildebrand

Conrad Hildebrand

Publicerad: 2024-05-16

Senast uppdaterad: 2024-05-16