Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Ebba Einarsson " Paralympics är viktigt för det visar att vi alla är idrottare och kämpar lika hårt”

Ebba Einarsson mot Paralympics i Paris 2024

Ebba Einarsson mot Paralympics i Paris 2024

Ebba Einarsson är en av Sveriges mest lovande roddare med en spikrakt utvecklingskurva de senaste åren. Nu satsar hon mot att för första gången få representera de svenska färgerna i Paralympics.

Ebba Einarsson är debutant i paralympiska sammanhang men är en mycket rutinerad roddare sedan barnsben med flera medaljer i ädla valörer på meritlistan.

Målet för den här säsongen är att få representera Sverige i sitt första paralympiska spel i Paris.

Vad betyder drömmen om Paralympics för dig?
– Drömmen har funnits sedan jag var en liten flicka. När jag började ro var jag 8 år gammal och då fanns drömmen om ett Olympiskt spel. När jag fick min skada tog livet en ny vändning men jag har alltid haft samma dröm och Paralympics är lika stort som de Olympiska spelen för mig.

Varför tycker du att Paralympics är viktigt?
– Paralympics är otroligt viktigt för att det visar att vi alla är idrottare och att vi kämpar lika hårt. Jag tycker att det är ännu coolare än ett Olympiskt spel då det finns en extra dimension i det, hur alla kämpar och visar vad som faktiskt är möjligt.

Hur skulle du säga att idrotten har hjälpt dig?
– Idrotten har hjälpt mig jättemycket i livet. Jag tror att den har format mig till den jag är idag. Både innan idrotten men också utanför idrotten. Att man aldrig ger upp, kämpaglöd och att jag är genuin och ambitiös i allt jag gör, det tror jag att idrotten har bidragit till.

Vad skulle du säga till ditt tioåriga jag om du fick chansen?
– Det kommer bli mycket bättre än du någonsin kunde tänka dig. Du kommer att klara mycket mer än vad du tror. Någonstans finns den lilla osäkra tjejen fortfarande kvar men man hittar alltid saker så att det löser sig och det kommer att bli bra.

Har du något mål?
– Att ta mig till Paris i sommar.

Fakta

Ebba Einarsson

Förening: Falkenbergs RK
Född: 2000
Bor: Falkenberg

Bilden visar den paralympiska kandidaten och roddaren Ebba Einarsson

Ebba Einarsson

Publicerad: 2024-05-17

Senast uppdaterad: 2024-05-20