Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Benson i storform inför Paralympics – tog fyra medaljer

Konkurrensen blir bara högre och högre men Anna Benson fortsätter prenumerera på internationella mästerskapsmedaljer. Under EM i Granada vann hon inte mindre än fyra medaljer, varav ett guld.

Europamästerskapet i spanska Granada var landslagets sista stora tävling inför Paralympics i Paris som invigs den 28 augusti. För Anna Benson, som redan är kvalificerad och uttagen till Paralympics, var mästerskapet ett ypperligt tillfälle att träna på att skjuta i de avgörande finalerna.

– Det skiljer väldigt mycket att skjuta en final kontra en grundomgång. Den press som infinner sig under en final är omöjligt att träna på hemma. Därför var det extra viktigt att få möjlighet att utsätta sig för den situationen under mästerskapet, säger Benson.

Och finaler blev det gott om. Under de fem tävlingsdagarna blev det lika många finaler och fyra medaljer, varav ett guld.

– Det är superbra, jag är nöjd med min prestation och tar med mig mycket inför kommande utmaningar, säger Benson.

Jönsson nära biljett till Paralympics

För Philip Jönsson, Håkan Gustafsson och Markus-Pekka Dreyer Perkiömäki var det stora målet att ta en kvotplats till Paralympics. Jönsson var närmast att lösa biljetten till Paris. Han gjorde sin bästa tävling i R4 (10 meter luftgevär stående) där han slutade sexa. Dessvärre var det den enda gren som inte hade några kvotplatser kvar. I de övriga två grenarna nådde han inte final och därmed får Philip hoppas på ett wildcard för att ta sig till Paralympics.

Medaljer

Guld – Anna Benson, R2 - 10 meter luftgevär stående

Silver – Anna Benson och Håkan Gustafsson, lagtävling, 10 meter luftgevär stående

Brons – Anna Benson, R6 - 50 meter gevär, liggande

Brons – Anna Benson, R8 - 50 meter gevär, tre positioner

Publicerad: 2024-06-07

Senast uppdaterad: 2024-06-07