Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Skridskor/konståkning

Bild ett på ung man som åker konståkning i en ishall. Bild två på flicka som åker skridskor med stöd av ett hockeymål och en vuxen bakom. Text: Skridskor, konståkning, Start Your Impossible Camp. Logotyper för Sveriges Paralympiska Kommitté och Toyota.
Anmäl dig till vinterläger i ÖstersundÖppnas i nytt fönster.

Om skridskor på Start Your Impossible Camp

Plats: Östersund Arena

Alla kan åka skridskor, oavsett ålder eller funktionsförmåga. Du kan till exempel åka för att det är roligt, för att få en häftig naturupplevelse eller för att tävla. Det finns många olika grenar inom skridsko, så som exempelvis hastighet, långfärd och inline.

I konståkning genomför du olika steg, hopp och piruetter på isen, ofta till musik. Du kan se det som en blandning mellan idrott och konst. Det finns olika typer av konståkning, exempelvis isdans och synkroniserad konståkning. Den här idrotten ger dig en varierad träning. Du får träna stora muskelgrupper, bland annat bål och ben. Konståkning är roligt och ger dig en frihetskänsla på isen!

På lägret erbjuder vi skridskor och konståkning för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en synnedsättning.

Skridskor finns att låna och vid behov finns en anordning i taket med sele för extra stöd för att ta bort risken att falla. Utöver det finns stöd liknande ”rollatorer på is” att låna.

På lägret i Östersund kommer du som deltagare ha ett pass med skridskor och konståkning. Det kommer att vara gott om tid innan och efter passet.

Arrangör

Idrottsklubben Castor