Gå till innehåll
$siteName
Logotyp röd

Idrottsdag för anpassade skolan

Special Olympics School Days är prova på-idrottsdagar för den anpassade skolan. Under dagen introduceras eleverna till idrott på ett enkelt och roligt sätt, utan krav på att tävla. Dagen har lett till att många deltagare börjat i en idrottsförening.

Sedan 2015 har vi gett tusentals barn i den anpassade skolan möjlighet att upptäcka idrottsglädjen genom Special Olympics School Days. Idrottsdagarna har arrangerats från Luleå i norr till Ystad i söder och på många platser är evenemanget ett återkommande och trevligt inslag under läsåret.

Idrott och rörelseglädje på skoltid

En School Day genomförs under en halvdag i skolan. Eleverna introduceras till idrott på ett enkelt och roligt sätt utan krav på att tävla.

Lokala idrotts­föreningar håller i stationspassen vilket minskar steget till att bli föreningsaktiv.

I en School Day ingår:

  • Invigning
  • Uppvärmning
  • Prova på-stationer med lokala idrottsföreningar
  • Fika
  • Avslutning med medalj­utdelning

 

Från prova på-dag till föreningsliv

Med hjälp av School Days har många elever börjat i en idrottsförening. En av dem är Liam. I filmen får du följa med när han tränar judo med IK Södra.

Arrangera en School Day

Årligen arrangeras 15 till 30 School Days i landet. Dagen är tänkt som ett samarrangemang mellan idrottsföreningar, anpassade skolan och Svenska Parasportförbundets egna distrikt.

Är du intresserad av att arrangera en idrottsdag behöver du göra en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I vår gudie för att arrangera en School Day Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Huvudsponsorer

Officiella sponsorer

Officiella leverantörer