Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Idrottsläger

En kille gör tummen upp och ler mot kameran på ett av Parasport Sveriges läger.

Start Your Impossible Camp

Start Your Impossible Camp är vår storsatsning på rekrytering. Här vill vi ge alla personer med en rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning möjligheten att prova på många olika idrotter under ett och samma tillfälle. Vår förhoppning är att rekrytera fler personer till föreningar runt om i landet. Målet är att du ska hitta minst en idrott som du vill börja med och få de kontakter du behöver för att börja idrotta i en idrottsförening, oavsett ambitionsnivå.

Lägret möjliggörs tack vare medel från Toyota Sverige och arrangeras i ett nära samarbete mellan Sveriges Paralympiska Kommitté, Parasportdistrikten där lägren äger rum samt flera idrottsförbund-, föreningar- och kommittéer.

Här kan du läsa mer om Start Your Impossible Camp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Idrottshelg för barn och ungdomar med synnedsättning

Varje år arrangeras en idrottshelg för barn och ungdomar som har synnedsättning eller blindhet. Deltagarna får här chansen att testa en mängd olika idrotter, bland annat goalball, 5-a-sidefotboll, judo och mycket mer. Lägret arrangeras i ett nära samarbete mellan Parasport Södermanland, Parasport Sverige och Specialpedagogiska Skolmyndigheten samt flera idrottsförbund-, föreningar- och kommittéer.

Läs mer här på Specialpedagogiska Skolmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Uppdaterad:

Vill du veta mer?

Stefan Jansson

Idrottsutvecklare