Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Goalball

En bild

Goalball på Start Your Impossible Camp, Umeå 8–10 december

Vi vill att fler kan hitta den här roliga bollsporten. Goalball handlar om teknik, taktik och lagkänsla.

Utveckling

För dig som väljer att vara med på flera goalballpass under helgen kommer vi successivt gå igenom viktiga tekniker i försvar och anfall så att du får med dig fler verktyg hem för att fortsätta din träning på hemmaplan. Såklart kommer vi spela match en del av passen för att få in mer känsla för hur det går till. Är du redan van goalballspelare är vårt mål att kunna erbjuda en kul och utvecklande träningsmiljö där du får träffa andra som också gillar goalball.

Inget krav på egen utrustning, men har du egna knä- armbågs- eller höftskydd, suspensoar och egen ögonbinde kan du ta med detta. Det kommer att finnas ögonbindlar att låna för de som inte har egna. Bra om man har långbyxor och långärmat då en del övningar och match går ut på att glida på golvet.

Max antal deltagare i utveckling: 15

Mix

Här får du som deltagare en möjlighet att testa på goalball. Lära dig att lyssna efter bollen och fånga den liggandes på golvet. Fokuset ligger på att du som deltagare ska ha roligt samtidigt som du får utmana dig och lära känna andra.

Långärmat och långbyxor är bra att ha på sig inför passet. Det kommer att finnas ögonbindlar att låna för de som inte har egna.

Max antal deltagare i mix: 12

Sista anmälningsdag: 5 november (med hotell) 12 november (utan hotell).

Arrangör:

Umeå Parasportförening

Kontaktperson:

Amanda Stendahl, amanda.stendahl@parasport.se
070-8381225

Ladda ned information om goalball i Umeå som pdf (A4). Pdf, 450.3 kB.

Porträtt. Ledaren Amanda Stendahl i träningskläder och med en goalball-boll under armen.

Goalballedaren Amanda Stendahl.