Gå till innehåll
Kampanjsida ledare Parasport Sverige
Kampanjsida ledare Parasport Sverige

10 skäl att bli ledare inom parasport

En bild

Parasport Sverige, det är vi. Och tillsammans är vi över 500 medlemsföreningar. Vi inspirerar, stöttar och leder varandra till att förverkliga drömmar och få fler i rörelse.

Så, till dig som är redan är ledare eller vill bli, har vi satt ihop denna lista med 10 skäl till varför just du borde bli ledare inom Parasport Sverige:

1. Stor efterfrågan på våra idrotter

Du behövs! Intresset för paraidrott växer hela tiden, inom alla målgrupper. Så som ledare hos oss innebär ditt engagemang ett direkt och otroligt värdefullt svar på ett tydligt behov i samhället.

2. Utbildning i ledarskap och föreningsliv

När du blir ledare utbildas du inom Parasportens grunder – vår utbildningsplattform. Utbildningsmetodiken kännetecknas av upplevelser, samt dialog och reflektion. Som ledare får du chans att bygga på din egen kunskapsbank och personliga utveckling inom områden du bryr dig om.

3. Ett hållbart idrottande

Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla. Vi är ideellt engagerade, tillsammans. Och ju fler vi är, desto bättre.

4. Välj bland massor av idrotter

Som ledare finns så mycket att upptäcka. Vi skapar drömmar inom dessa idrotter:
D.v.s. du kan välja vilken eller vilka idrotter som du vill bli ledare inom.

5. Du skräddarsyr upplevelsen

Som ledare inom Parasport Sverige har du möjlighet att inspirera på många olika sätt för att skapa idrottglädje. Vilken idrott eller förening vill du bli ledare i?

6. Mer idrott i din vardag

Genom att boka in tid för rörelse och träning i din kalender så kommer också träningen i vardagen bli av, särskilt när du gör det tillsammans med andra. Vi skapar idrott på planen, rinken, hallen, snön, isen och i skogen. Som ledare kan du vara med och inspirera till rörelseglädje - året runt!

7. Ett starkt varumärke

De senaste åren har det mediala intresset för paraidrotten växt i snabb takt. Med andra ord, många tycker om oss. Det är vi jätteglada för, eftersom våra starka varumärken ger vår organisation medvind och vi får fler trevliga människor som vill bli ledare hos oss.

8. Vänner och samarbeten

Vi har fantastiskt roligt också. Tack vare alla ideellt engagerade ledare kan vi faktiskt garantera dig gemenskap med likasinnade. Och möjligheten att skapa roliga samarbeten, kanske med närliggande föreningar, eller med ledare inom andra idrotter. Otaliga härliga minnen har skapats och fortsätter skapas, för livet.

9. Att leda är en merit

Vi är stolta över att vara ledare och praktisera ledarskap, och det i sin tur är något att skylta med. ”Ledare inom paraidrott” är en bra rad att ha på sitt CV.

10. Folkhälsa, livsglädje och inkludering

Vi har tagit på oss uppdraget att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och inkludering genom att vara en motor för parasporten i samhället. Det är vårt bidrag till en ännu bättre värld. Och kanske har det aldrig varit så viktigt som just nu. Vill du vara med?

Skicka in en intresseanmälan Länk till annan webbplats. för att bli ledare.

 

Publicerad:

Uppdaterad:

Nationella sponsorer

Sponsorer

Officiella leverantörer