Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Parasportens grunder

Välkommen till utbildning!

Vår utbildning "Parasportens grunder" går igenom vad parasport är, vem den riktar sig till och hur den är organiserad.


Syftet är att ge en ökad kunskap, förståelse och trygghet gällande parasport. Utbildningen är idrottsövergripande och vänder sig i första hand till dig som är föreningsledare, tränare, förtroendevald eller anställd inom idrotten. Den ger utrymme till erfarenhetsutbyte mellan deltagande föreningar och innehåller teoretiska såväl som praktiska moment.

Parasportens grunder omfattar följande moduler:
Block 1 – Vad är parasport?
Block 2 – Organisering, samhällsstruktur och förändring
Block 3 – Inkludering och normmedveten idrott
Block 4 – Att träna och tävla som paraidrottare
Block 5 – Rörelseförståelse i praktiken

Vi erbjuder även möjlighet till till anpassning av ”Parasportens Grunder”, till t ex digital version eller en kortversion utan de praktiska momenten i block 5. Kontakta oss mer är gärna om ni önskar anpassa utbildningen eller har några frågor.

MÅLGRUPP
Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är föreningsledare, tränare, förtroendevald eller anställd inom idrotten. Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Vi har egna utbildare i Västra Götalands Parasportförbund, och samarbetar även med utbildare från RF-SISU Västra Götaland.

KOMMANDE UTBILDNINGSTILLFÄLLEN
Se kommande utbildningstillfällen via denna länk i "Parairottskalender Västra Götaland" Öppnas i nytt fönster.. Eller hör av direkt dig till vår utbildare Stina Wikström för mer information.

KONTAKT
Välkommen att kontakta stina.wikstrom@parasport.se med intresseanmälan, om möjligheter till ev anpassning av utbildningen eller om du har några frågor.

 

Publicerad:

Uppdaterad:

Kontakt

Stina Wikström, utbildare & idrottskonsulent
stina.wikstrom@parasport.se
031-43 22 56

 

Partners och samverkan