Gå till innehåll
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

SM silver till Söderhamns HIK

Ute-SM i boccia gick av stapeln 13–14 augusti i Gävle på Nynäs. Arrangörer var Söderhamns HIK tillsammans med Gävle HIF och Sandvikens HI.

Flera deltagare från Gävleborg fanns på plats för att tävla om placeringar i båda lagspel och individuellt, deltagarna representerade följande föreningar; Gävle HIF, Sandvikens HI, KF Heros och Söderhamns HIK.

Mästerskapet resulterade inte i några medaljer i det individuella spelet. Något bättre gick det i lagspelet. Söderhamns HIK:s lag bestående av Kristoffer Frost, Anna Frost, Henrik Söderkvist och Mia Törnberg knep silvret i klass 4 efter Nacka HI, Sandvikens HI (Ingemar Andersson, Per Österberg, Lars Westerberg) placerade sig på 5:e plats i samma klass. I klass 3 spelade Gävle HIF (Göran ”Guran” Eriksson, Jörgen Barresäter, Johan Hillin och Ronney Nilsson) på en stark 4:e plats.

En väldigt bra uppslutning av deltagande förening överlag, det var en fin stämning båda tävlingsdagarna. Många har nog saknat att tävla under de ”corona-år” som varit. Vi hade även Svensk Boccias ”Grand Old Lady” på plats – Asta Jacobsson från IF Murgrönan som är 93 år, säger Henrik Söderkvist.

Henrik vill också rikta ett stort tack till Uppsala HI för hjälp med lottning och hjälp under själva tävlingarna. Stort tack till alla deltagare och till alla som på något sätt hjälpte till.

boccia sm mathias hallberg

Bild Mathias Hallberg

Hela tabellen finner du här nedan:

Resultat Paraboccia-SM utomhus 13-14 augusti 2022 .pdf Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-10

Senast uppdaterad: 2022-11-21