Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg
wcvh

World Cup Volt Hockey Gävle 2023

bo

 

Tävling 16–17 september

För andra året på raken arrangerades vår internationella elinnebandyturnering i Gävle, i år med fem deltagande nationer på plats. Till årets upplaga av tävlingen anmälde sig 24 lag från Sverige, Norge, Danmark, USA och Kanada, vilket är fler deltagande lag än förra årets turnering. I år hade dock inte Tyskland möjlighet att delta.

Lagen delades in i tre divisioner med åtta lag i vardera, den högsta divisionen kallades för ”Elite”, den näst högsta kallades för ”Major” och den sista för ”Division 1”. Varje division delades sedan in i två grupper där alla lag mötte varandra en gång.

Turneringen startades med en inmarsch och invigningsceremoni på lördag morgon. Invigningstalare var ingen mindre än Svenska Parasportförbundets generalsekreterare Bo Sköld. Bo pratade om vad Parasport står för och vad den representerar och att Parasport är unik kraft som förverkligar drömmar. Under invigningen hedrades också Boston-spelaren JB Harvey som tyvärr hastigt gick bort bara några veckor före avfärd till Sverige med en tyst minut.

Gruppspelet spelades färdigt under lördagen och kvällen avslutades med en bankettmiddag i Omegahallen för alla spelare, ledare, domare och volontärer. Under söndagen var det placeringsmatcher som gällde, IFAH Stockholm gick segrande ur Elitklassen efter 7–1 mot FIFH Malmö i finalen. I Majorklassen blev det en silvermedalj för Umeå Wolf.

För att se resultaten kan ni kika in på vår hemsida Länk till annan webbplats..

I år live-sändes alla matcher via InnebandyTV med stöd från Svensk Innebandy, fyra matcher pågick samtidigt förutom de sista finalmatcherna. Statistik visar att matcherna sågs i snitt av 40 unika tittare per match av 20 länder, vilket är rätt häftigt med tanke på att elinnebandy endast finns i sex länder.

Vi sammanfattar tävlingen som lyckad och bra genomförd!

Ett extra stort tack till alla sponsorer, partners Länk till annan webbplats., volontärer och funktionärer som gjorde World Cup Volt Hockey möjligt!

World Cup Volt Hockey – Sociala medier

Svenska Parasportförbundet hade fotografen Kalle Nilsson på plats under hela helgen. Kika gärna in på hans bilder på Svenska Parasportförbundets Flickr-konto Länk till annan webbplats..

Matcherna från InnebandyTV kan du hitta här Länk till annan webbplats..

Världens bästa mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet – den 14 september

De senaste åren har World Cup Volt Hockey-organisationen i samband med Pregames och World Cup tillsammans med RF SISU Gävleborg arrangerat en mötesplats där vi lyfter en tillgänglig idrott, en mötesplats för parasport och tillgänglighetsfrågor.

Även i år genomfördes ”mötesplatsen” i samband med tävlingarna på Gavlehov. Gävleborgs Parasportförbunds ordförande inledde konferensen tillsammans med distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl.

– En sådan här mötesplats kan fungera som en ögonöppnare för många, säger Carina. Från parasportens perspektiv ser vi nu hur antalet föreningar ökar och även att samarbetet med kommunerna ökar. Det här hänt något de senaste åren. Frågan om en aktiv fritid för alla har börjat röra på sig. Det är verkligen positivt! Men jag som känner målgruppen vet även att det finns otroligt mycket mer att jobba med.

– Vi har lagar som säger att alla har rätt till en aktiv fritid. Fortfarande finns det många hinder på vägen, både personella, ekonomiska och när det gäller logistik och annat. Saker som vi måste arbeta med tillsammans. Allt handlar om att bygga broar, säger hon.

Christian Hedberg var den första föreläsaren som fokuserade sin föreläsning på ”inkludera hela vägen”. Han gav en bild om hur livet med en funktionsnedsättning kan se ut och vikten av att idrotten inkluderar alla människor oavsett förutsättningar.

Därefter fick vi lyssna till Anders Isaksson, projektledare i Fitness Assistans Länk till annan webbplats.-projektet när han berättade om det kostnadsfria bildstödsverktyget som har tagits fram som kan hjälpa oss alla att starta vår egna hälsoresa.

Emilia Ingeroth och Johanna Mårtensson från föreningen KF Heros berättade om det nystartade projektet ”Elinnebandy är livet” med stöd från Allmänna Arvsfonden, ett projekt de driver för att sprida elinnebandy över hela Sverige, en av få möjliga lagidrotter för personer med en omfattande rörelsenedsättning.

Slutligen presenterades en helt ny metod som tagits fram av Måns Lööf och RF SISU Gävleborg ”Inkluderande verksamhet ned NPF-anpassning som modell”, en modell som är utvecklad för idrottsföreningar, den handlar om att anpassa verksamheten till en av de målgrupper som har allra störs behov av tydlighet, struktur och förutsägbarhet. En metod som skulle förbättra verksamheten för alla.

Film Länk till annan webbplats. från förra årets Mötesplats när vår förbundsordförande Åsa Llinares Norlin deltog.

Mötesplats
wcwh
final

Publicerad: 2023-10-23

Senast uppdaterad: 2023-10-23